240 professionals inscrits, el 75 per cent procedents de la Comunitat Valenciana

La Mostra de Teatre d’Alcoi ha començat aquest dilluns amb la benvinguda oficial als professionals inscrits i amb la representació de tres funcions, una d’elles a l’aire lliure.

A l’hora del començament oficial del festival d’Arts Escèniques, el registre de la Mostra comptava amb 240 persones inscrites. La majoria d’elles, 3 de cada 4, procedeixen de l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Una dada que confirma que la Mostra d’Alcoi és el millor aparador per a les companyies de la Comunitat, i també el lloc de reflexió i de treball per a professionals.

El perfil dels inscrits és molt variat, però predomina el dels gestors d’espectacles, amb vora un 40 % del total, aproximadament. Un altre 30 % es correspon amb distribuïdors i productors, i la resta, entre actors i actrius, càrrecs institucionals, tècnics, crítics i periodistes especialitzats o dels mitjans de la Comunitat.

 

Activitats i actuacions del dimarts

Enguany, el centre neuràlgic de la Mostra se situa enguany al centre IVAM-CADA, on a banda de trobar-se l’oficina d’acreditacions, tindran lloc activitats professionals i també actuacions teatrals. De fet, aquest dimarts a les 13 hores, tindrà lloc la presentació de l’informe del Circuit Cultural Valencià de 2018 i una trobada professional.

També al Calderón tindrà lloc una estrena absoluta aquest dimarts, a les 22 hores, de la mà de ‘Wichita CO’, amb dramatúrgia i direcció del prestigiós Víctor Sánchez Rodríguez. L’espectacle es diu “What is love? Baby don’t hurt me’. És una reflexió sobre l’amor, la neurosi i el seu buit.

Al Principal (20 hores), ‘Horta Teatre’ presenten la comèdia ‘L’Electe’. Els coneguts actors Josep Manel Cassany i Alfred Picó escenifiquen una història sobre el president d’un país que el dia del seu discurs d’investidura descobreix els motius veritables que l’han empés fins a eixe moment de la Història.

Per a públic juvenil

El Teatre Salesians està reservat per al públic juvenil en una clara aposta de la Mostra per acostar als menuts les arts escèniques. Entre els espectacles podem ressaltar l’estrena de l’obra ‘Totolín-Entredos’ de la companyia andalusa’ Títeres etcétera’, aquest dimarts a les 10 del matí.

A les 11:30, el Centre Cultural acull de la mà de ‘L’Últim toc Teatre’, l’obra ‘Federico, función sin título’, fent referencia a l’escriptor García Lorca. Així, Margarita Xirgu i Federico García Lorca ens contaran en aquesta història, que mescla ficció i realitat, allò que molt poca gent sap del poeta. Tot el món coneix Lorca i la seua obra literària universal, però hi ha poques persones que van conéixer FEDERICO: eixa persona de parlar apressat, desimbolt, magnètic i irresistible que compaginava la seua alegria de xiquet gran amb capítols vitals ennegrits per la seua obsessió per la mort i l’amor no correspost.

Actuacions al carrer

El duet ‘Xarxa Teatre/Escandall Teatral’ ofereix 3 actuacions de curta durada la vesprada d’aquest dimarts, amb la seqüència: ‘XX: Escena 1, 2 i 3 de Floretes’. El projecte XX inclou tres accions performàtiques diferents on es reflexiona sobre alguns aspectes micromasclistes que es donen a la nostra societat patriarcal. Des de l’humor i la tragèdia es reflexiona sobre la moda, les floretes o les dones gerro.

Al Passeig de Cervantes, a les 18:30, el grup català ‘Xip Xap’ representarà l’obra ‘Trashumància’. Un treball participatiu amb pastors, ramat de cabres, el gos i el públic assistent.