47 Obres presentades al XLIII PREMI DE TEATRE “CIUTAT D’ALCOI” 2017

Divendres 15 de setembre s’ha tancat la recepció d’obres per a la convocatòria del XLIII Premi de Teatre “Ciutat d’Alcoi” 2017.

El Departament de Cultura, responsable de l’organització del certamen, ha rebut un total de 47 obres procedents del

País Valencià (23)

Catalunya (21)

Illes Balears (1)

Madrid (2).

La participació suposa un rècord i demostra en que el Premi alcoià, amb més de mig segle de veterania, rep més atenció que mai per part dels escriptors dramàtics del nostre àmbit lingüístic. Amb aquest elevada xifra de propostes, pràcticament es duplica la concurrència de l’edició anterior, quan se’n presentaren 24 obres i va resultar guardonada “Entretindre i no tindre“, de Roberto Garcia.

La dotació actual del Premi és de 8.000 euros, a la qual es suma l’edició del text a càrrec de l’editorial Bromera. També es deixa la porta oberta a la inclusió en la Mostra de Teatre si finalment arriba als escenaris.

El Jurat es troba immers en el procés de lectura i valoració mentre que el Departament de Cultura té previst fer públic el veredicte i lliurar el Premi el dissabte 11 de novembre, durant la funció programada al Teatre Calderón: la comèdia “Pels Pèls”, una producció d’Olympia Metropolitana.


En castellano:

El viernes 15 de septiembre se cerró la recepción de obras para la convocatoria del XLIII Premi de Teatre “Ciutat d’Alcoi” 2017.

El Departamento de Cultura, responsable de la organización del certamen, ha recibido un total de 47 obras procedentes del

País Valencià (23)
Cataluña (21)
Islas Baleares (1)
Madrid (2).

La participación supone un récord y demuestra en que el Premio alcoyano, con más de medio siglo de veteranía, recibe más atención que nunca por parte de los escritores dramáticos de nuestro ámbito lingüístico. Con este elevada cifra de propuestas, prácticamente se duplica la concurrencia de la edición anterior, cuando se presentaron 24 obras y resultó galardonada Entretindre i no tindre, de Roberto Garcia.

La dotación actual del Premio es de 8.000 euros, a la que se suma la edición del texto a cargo de la editorial Bromera. También se deja la puerta abierta a la inclusión en la Mostra de Teatre d’Alcoi si finalmente llega a los escenarios.

El Jurado se encuentra inmerso en el proceso de lectura y valoración mientras que el Departamento de Cultura tiene previsto hacer público el veredicto y entregar el Premio el sábado 11 de noviembre, durante la función programada en el Teatro Calderón: la comedia “Pels pels”, una producción de Olympia Metropolitana.

Logo del Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi. Obra d'Alejandro Soler

Logo del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi. Obra d’Alejandro Soler