Els professionals de la Mostra podran fer la seua inscripció fins el 13 de maig

La fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi arriba enguany a la seua vint-i-huitena edició amb una programació farcida de novetats i molt diversa en gèneres, formats i procedències de les propostes escèniques. Entre el 26 de maig i l’1 de juny, vint-i-tres companyies, de huit comunitats autònomes (amb àmplia presència valenciana), ompliran de treball i experiències sales i carrers de la ciutat.
Enguany, els espais de la Mostra s’amplien en el cas de les companyies de carrer al Passeig Cervantes i a la Placeta Ferrandiz i Carbonell, a més de la Plaça de Dins. Això permet la incorporació de dos espectacles itinerants i també dos musicals de gran format a l’aire lliure, per a les vesprades i nits dels dies 30 i 31 de maig. El Teatre Calderón albergarà una important aportació de la Dansa més recent, amb muntatges reconeguts i premiats de Maduixa, Sol Picó i Fernando Hurtado, mentre que el teatre de text ens farà retrobar-nos amb el clàssic Moby Dick i amb la actualitat social de «Els nostres».

Moby Dick. Teatre Goya

Cia. Maduixa Mulïer Teatre Principal de Valencia. © Juan Gabriel Sanz 8

La Mostra ja ha entrat en la fase d’inscripció per als professionals de les arts escèniques i per a la premsa que cobrirà l’edició. L’organització ha deixat de temps fins el 13 de maig per a que puguen enviar les seues acreditacions. La fitxa per a la inscripció la trobaran en la mateixa pàgina web de l’esdeveniment: www.mostrateatre.com
Els agents culturals i tot tipus de professionals de les arts escèniques són, sens dubte, el factor més important de la Mostra de teatre d’Alcoi, que segueix fidel al seu objectiu primigeni de ser l’aparador de la producció valenciana complementada per companyies de molt diversa preferència. I per això és clau aquest període d’inscripció dels professionals que constitueixen un marcador important en l’èxit de cada edició.
Miquel Santamaria, director de la Mostra de Teatre d’Alcoi, és optimista pel que fa a la inscripció: “sembla que l’afluència d’inscripcions estarà al mateix nivell que altres anys i és que l’esforç que fem en la difusió perquè ningú es quede fora és molt important”.
ÀGORA ESCÈNICA
L’espai professional de l’Àgora Escènica continuarà sent el punt de trobada per als professionals i acollirà, de dimarts a dijous, activitats de difusió, presentació de projectes i trobada durant els dies centrals de la fira. Durant la Mostra es reafirma el treball que, al llarg de l’any, ha fet l’organització de la mà amb altres fires i organitzacions de tot l’estat.
Enguany i després d’un breu parèntesi, la presentació de l’informe del Circuit Teatral Valencià tornarà a la Mostra d’Alcoi i el dimarts 29 serà quan coneixerem les dades anuals d’espectacles i públic. La Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado (COFAE) estarà, com sempre, present en l’aparador professional amb dues activitats.
Com ja es va fer en l’edició anterior, l’espai de l’Àgora, junt al parc municipal de la Glorieta, s’obrirà ja el mateix dilluns 28 de maig des de les 17 i fins les 20 hores per a les primeres acreditacions. L’horari d’acreditació i atenció professional continuarà els dies 29 i 30 de maig i 1 de juny, tant de matí com de vesprada.
L’èxit d’altres anys ha donat peu a que es vaja consolidant a la Mostra d’Alcoi el servei Facilitador PRO COFAE, una figura que continuarà sent clau en l’intercanvi entre els diferents professionals i companyies. Les facilitadores Maria Àngeles Marchirant i Àngels González repetiran l’experiència dels anys anteriors.
Com cada any, l’activitat professional no cessarà durant tots els dies que dura la Mostra, i ja hi ha programades moltes reunions, presentacions de projectes i altres activitats que animen el dia a dia de l’Àgora Escènica.