Els programadors del Circuit Valencià de Cultura trien dos espectacles valencians Premi Mostra 2018

La XXVIII Mostra de Teatre d’Alcoi, que va finalitzar el passat 1 de juny, ha donat a conèixer aquesta setmana els dos espectacles guardonats amb el Premi Mostra de Teatre d’Alcoi 2018, que són: Mulïer, de Maduixa Creacions i Les set diferències, de la companyia El Pont Flotant.

Els premis Mostra de Teatre d’Alcoi són honorífics i s’han fet públics després de fer l’escrutini de les votacions del jurat col·lectiu integrat pels programadors de les ciutats del Circuit Valencià de Cultura. A les dos companyies se’ls farà lliurament de l’objecte simbòlic de la calavera de Yorick, actualitzat a partir del disseny de Pep Sellés i que realitza el taller artesà Rafa Gordillo-Folias de Spagna.

MULÏER de Maduixa Teatre.

Els guardons compten amb categories de públic infantil-familiar i públic general. En la primera, ha guanyat l’obra de la companyia El Pont Flotant, LES SET DIFERÈNCIES, que es va representar el 31 de maig en sessió escolar. Producció del Teatre Escalante de la Diputació de València, amb dramatúrgia de Pau Pons i Jesús Muñoz, és un cant a la curiositat, la naturalitat i l’humor amb què els més menuts viuen la diferència, però, també, un espai per a reflexionar en família sobre les dificultats que podem trobar a l’hora de relacionar-nos amb persones molt distintes.

Pel que fa a l’obra per a públic general, la companyia Maduixa rep un altre reconeixement pel seu impactant muntatge de dansa MULÏER, exhibit a la Mostra el 28 de maig, en format de sala. Originàriament concebuda i exhibida coma un espectacle de carrer, ha afegit ara una alternativa de sala, amb un impressionant muntatge de llum i so que va captivar a l’escenari del Teatre Calderón.

El creador Joan Santacreu fa ací un homenatge a la força de les dones a través de l’increïble exhibició de les cinc ballarines sobre xanques, que semblen no trobar límit a l’equilibri sense renunciar a la poesia, l’emoció i el joc corporal, fins arribar de ple a la sensibilitat de l’espectador.

Després d’aquest epíleg per a la Mostra 2018, s’enceta el cicle de la següent edició de la Fira Valenciana d’Arts Escèniques, que està prevista a la ciutat d’Alcoi per als dies 3 al 6 de juny de 2019.