Els programadors del Circuit Valencià de Cultura trien els Premis Mostra de Teatre d’Alcoi 2019

  • L’Electe i Lù són les més votades pel jurat col·lectiu del Circuit Valencià de Cultura, després d’un escrutini amb valoració mitjana molt alta per al conjunt de la programació.

  • Les companyies guardonades rebran de manera honorífica la calavera de Yorick, objecte simbòlic dels Premis.

La XXIX Mostra de Teatre d’Alcoi, que tancava portes fa un mes, ha donat a conèixer els espectacles guardonats amb el Premi Mostra de Teatre d’Alcoi 2019, escollits entre les produccions valencianes exhibides a la fira, i que han resultat ser: , de la companyia Maduixa i L’Electe, de la L’Horta Teatre.

Els premis són honorífics i els vota el jurat col·lectiu dels programadors del Circuit Valencià de Cultura. A les dos companyies se’ls farà lliurament de l’objecte simbòlic de la calavera de Yorick, actualitzat a partir del disseny de Pep Sellés i que realitza el taller artesà Rafa Gordillo-Folias de Spagna.

Els guardons compten amb dos categories, la de públic infantil-familiar i la de públic general. En la primera, ha guanyat l’obra de la companyia Maduixa, , que es va estrenar a la Mostra amb dos passes i format de públic a dalt de l’escenari, al Teatre Calderón.

, de Joan Santacreu i Paula Llorens, és un espectacle íntim, de simbolisme poètic, que enganxa a totes les edats, amb depuradíssima tècnica de gest i moviment de dos actrius-ballarines, Laia Sorribes i Melissa Usina, que sincronitzen el moviment perfecte amb una avançada tecnologia audiovisual. Tot molt pròxim, a tocar de l’espectador, al qual sorprèn i captiva.

Es dóna la circumstància que els suecans de Maduixa també van obtindre Premi de la Mostra l’any anterior amb la impactant Mulier, dansa de gran format per a adults, a hores d’ara multipremiada i en llarga gira internacional.

Pel que fa a l’obra guanyadora per a públic general, la reconeguda companyia L’Horta Teatre havia estrenat en primícia al Teatre Principal d’Alcoi l’obra L’Electe, de Ramon Madaula, en versió de Juli Disla, dirigida per Carles Sanjaime i interpretada per Josep Manel Casany i Alfred Picó. Una comèdia amb text àgil i eficaç, ben dirigit i magníficament interpretat, que juga amb un rerefons ben reconeixible d’ironia política. L’estrena a Alcoi aconseguia la complicitat i l’aplaudiment del públic. Ara hem vist com també s’havia guanyat el reconeixement dels professionals.

Després d’aquest epíleg per a la Mostra 2019, s’enceta el cicle de la següent edició de la Fira Valenciana d’Arts Escèniques, que està prevista a la ciutat d’Alcoi per als dies 25 al 28 de maig de 2020.