juny 4, 2023

Default title


Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Wichita Co / La Rambleta: UNA VEZ, UNA CASA

24 maig, 2022-10:00 pm-11:20 pm

Entrada per a professionals acreditats.
Públic general: Invitacions disponibles a la taquilla del Teatre Calderón

UNA VEZ, UNA CASA, passa en un futur pròxim al nostre país. Es tracta d’un retrobament. Dues dones, dues amigues que es van conèixer en un taller d’escriptura, es retroben a casa d’una d’elles després de molts anys sense veure’s. Una casa pairal perduda a la meitat de l’altiplà, envoltada inusualment d’arbres. I també de buit i silenci. Les dones han canviat, el seu país també. Passen la vesprada parlant. Parlen del pas del temps. Parlen dels somnis que tenien. Parlen de la relació que van mantindre. I també parlen de literatura… Es posen al dia en eixa casa, eixa casa pairal custodiada per vint rottweilers.

Què passaria si la deriva i les problemàtiques del món actual ens dugueren a enfrontar-nos a noves formes de privació de llibertat? De quin costat se situarien la literatura i l’art? En quin lloc ens posicionaríem els autors? Què seríem capaços de fer per continuar escrivint?

Aquesta obra parla de literatura i del terror. I de com ambdues, literatura i terror, a vegades, es donen la mà.


UNA VEZ, UNA CASA ocurre en un futuro próximo en nuestro país. Se trata de un reencuentro. Dos mujeres, dos amigas que se conocieron en un taller de escritura, se reencuentran en la casa de una de ellas después de muchos años sin verse. Una casa solariega perdida en mitad de la meseta, rodeada inusualmente de árboles. Y también de vacío y silencio. Las mujeres han cambiado, su país también. Pasan la tarde
hablando. Hablan del paso del tiempo. Hablan de los sueños que tenían. Hablan de la relación que mantuvieron. Y también hablan de literatura… Se ponen al día en esa casa, esa casa solariega custodiada por veinte Rottweilers.

¿Qué pasaría si la deriva y las problemáticas del mundo actual nos llevasen a enfrentarnos a nuevas formas de privación de libertad? ¿De qué lado se situarían la literatura y el arte? ¿En qué lugar nos posicionaríamos los autores? ¿Qué seríamos capaces de hacer por seguir escribiendo?

Esta obra habla de literatura y del terror. Y de cómo ambas, literatura y terror, a veces, se dan la mano.


Procedència: C. Valenciana
Gènere: Teatre
Durada: 80′
Idioma: Castellano
Públic: Adults


Autor: Víctor Sánchez Rodríguez. Direcció: Víctor Sánchez Rodríguez. Ajudant direcció i moviment: Cristina Fernández. Intèrprets: Silvia Valero, Rebeca Valls, Paula Puchalt / Débora Fraile. Música original: Martí Guillem. Disseny escenografia: Luis Crespo. Construcció escenografia: Luis Crespo. Disseny i confecció vestuari: Teresa Juan. Il·luminació: Mingo Albir. Disseny gràfic: Teresa Juan. Fotografia: Jordi Plà. Producció: Co Producció Wichita Co i Rambleta. Producció executiva: Pilar Martínez.

Contacte:
a+, Soluciones Culturales. C/Chera, nº 1 pta 29 46017 Valencia
Mª Ángeles Marchirant. Tel.: 616 53 38 05, A/e: ma.marchirant@a-mas.net
Laura Marín. Tel. 616 27 34 96, A/e: laura.marin@a-mas.net
Web: www.a-mas.net

 

Mostra els detalls

Data:
24 maig, 2022
Hora:
10:00 pm-11:20 pm
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Sala Àgora
PLaça Ramon y Cajal, s/n
Alcoi, 03801 Espanya
+ Mapa de Google