Faula Teatre i les Escoles de Dansa d’Alcoi obrin la 27a edició de la Mostra de Teatre

La vint-i-setena edició de la Fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi, enceta demà dissabte la seua programació amb l’espectacle Sentiments que Faula Teatre ha preparat amb la col•laboració de les Escoles de Dansa d’Alcoi. Serà a les 19 hores al Teatre Calderón. La recaptació d’aquest espectacle aprofitarà perquè Faula Teatre continue amb la seua tasca creativa.

Sentiments és un espectacle de dansa sobre la mirada innocent i lliure de prejudicis d’un xiquet al respecte del món que ens envolta. Cada escena, dirigida pels directors de les acadèmies de dansa, representa un sentiment o sentiments que ens desperta el món actual en què vivim.

AKARI

La Mostra continuarà el cap de setmana amb Akari, una producció de Da.Te. Danza, un espectacle pensat per al públic de primera infància amb el qual s’indaga en la manera en què es desenvolupa la sensibilitat d’un bebé i la seua visió dels altres. Serà diumenge, a les 11.15 i a les 12.30 al Teatre Calderon. Aquesta experiència amb la més tendra infància va consolidant-se a la Mostra després de l’èxit de l’edició anterior, que va omplir les dues sessions.

DILLUNS, 29 DE MAIG
Una vegada passat el cap de setmana inaugural, serà dilluns quan comencen a arribar els professionals acreditats i el teatre envairà cada racó d’Alcoi. Per al dia 29 de maig hi ha programats un total de sis espectacles i l’Àgora Escènica obrirà les seues portes, a les 17 hores, per a atenció i acreditació de professionals i premsa.

A les 10 hores, al Centre Cultural, arribarà des d’Aragó, i per segon any consecutiu, el Centro de Producción Teatral Viridiana per presentar Mantero, un espectacle de que juga amb la llum i que integra un seguit de contes tradicionals dirigits també al públic infantil. De manera simultània al Teatre Calderón, amb funcions a les 10.15 i a les 11.15, Factoria Los Sánchez farà un apropament a l’univers musical de Carles Santos, per a primera infància, amb ‘Tocaticó-Tocatà’.

Ja de vesprada, el Teatre Salesians obrirà el teló amb l’espectacle dels catalans Afónics Produccions & Pep López, Terra de Dracs, un text de Pep López Martina que fa ús d’instruments ètnics i electrònics combinats amb dibuixos animats en 3D que de ben segur entusiasmarà els menuts de la casa.

I l’entranyable escenari de la Plaça de Dins s’estrenarà amb una producció dels bascos Hortzmuga Teatroa, que amb el seu muntatge Femmes faran participar el públic com a personatges principals, secundaris o figurants per tal de crear una nova història. Serà a partir de les 19 hores.

I amb plena actualitat, El Punto G porta a Alcoi el seu encertat ‘Vives’, recuperació per als valencians de hui de la figura del referent Lluís Vives, portat als nostres dies per la #primaveravalenciana. Amb música en directe de la mà del cantautor del Pau Alabajos, l’obra tindrà lloc al Teatre Principal a les 20 hores.

A un públic més alternatiu, si és que l’adjectiu encara té sentit, s’adrecen les creadores de La Subterránea, amb la proposta ‘Maldito otoño’, això serà per tancar la jornada a les 22 hores al Centre Cultural.