Guillém Clua i Los Excéntricos, guardonats amb Premis Nacionals de Cultura

Guillem Clua a la presentació de la seua obra premiada al Premi De Teatre Ciutat d'Alcoi 2017
El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis i l’autor Guillem Clua, guanyador del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi en tres edicions

El dramaturg Guillem Clua, guanyador del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi en tres edicions (2002 “Invisibles”, 2004 “La pell en flames” i 2017 “Al damunt dels nostres cants”) ha rebut el Premio Nacional de Cultura 2020, modalitat de Literatura Dramàtica, de mans del Ministeri de Cultura.

Clua és un dels autors més reconeguts del teatre contemporani espanyol. També ha adaptat clàssics del teatre universal i escrit musicals, farses polítiques o guions per a cinema i conegudes sèries de televisió. Les seues obres s’han traduït a diferents idiomes i han fet gira per tot Espanya, Europa i amb molta repercussió també als Estats Units, on “La pell en flames” en versió anglesa va suposar tot un èxit. Ara es portarà al cinema aquest Premi Ciutat d’Alcoi 2004, que es va estrenar a la Mostra 2005 amb producció de la Conselleria de Cultura valenciana, la sala Villarroel de Barcelona i la fira de teatre alcoiana.

Entre les darreres obres que ha posat en escena estan “La golondrina” i, darrerament, “Justícia”, obra que ha impressionat el prestigiós Jurat 2020 segons la nota de premsa que ha publicat el Ministeri.

Per altra banda, fa pocs dies es coneixia també la notícia del Premi Nacional de Circ per a la companyia franco-catalana de clown Los Excéntricos, que va deixar molt bon record al públic alcoià en la seua actuació a la Mostra de Teatre de 2016.

Los Excéntricos a la Mostra de Teatre d'Alcoi 2016
Los Excéntricos a la Mostra de Teatre d’Alcoi 2016

Des de l’Ajuntament d’Alcoi ens sumem als reconeixements del Ministeri i felicitem a aquests creadors i intèrprets que, de manera directa, han tingut vincles amb la ciutat, les nostres fites vinculades al teatre i el públic cultural.