La Mostra d’Alcoi acull la presentació del llibre ‘Creació escènica a València avui’, i de l’experiència poètica-pictòrica-musical ‘Segària’

Última jornada de la Mostra de Teatre d’Alcoi que culmina amb la posada en escena de sis espectacles repartits entre teatre convencional, dansa, teatre document i per a acabar, un concert teatral.

Un dels plats forts del dia serà la representació de  ‘Maduixa Teatre’, que estrena a Alcoi en dues sessions (12:50 i 18:30) l’obra ‘Lú’, de Joan Santacreu i Paula Lloréns. Dansa innovadora per a tots els públics en format molt xicotet i funcions per a un centenar de persones que es representaran en l’escenari del teatre, públic inclòs. Amb LÙ ens endinsem en la dansa i les arts plàstiques, per gaudir en família d’un espectacle màgic, creatiu i poètic.

L’altra obra, molt esperada en la jornada de cloenda, és ‘Celebraré mi muerte’. I és que al Teatre Principal, a les 20 hores ‘Teatro del Barrio’ (Jordi Évole i Alberto Sanjuán) porta a escena un text d’Alberto San Juan i Víctor Morilla, amb la interpretació de Marcos Ariel Hourmann. Es tracta d’una obra molt especial, perquè l’actor es representa a ell mateix en el paper real d’un metge que li practicà l’eutanàsia a una pacient terminal.

 D’altra banda, ‘Teatre de l’Abast/Zero en conducta’ matinarà per posar en escena (10 hores) al Teatre Salesians, l’obra de teatre ‘Rob’, inspirada en el personatge de Robinson Crusoe.

Al Centre Cultural (11:30 hores) ‘Càctus Teatre’, toca d’aprop el Franquisme en l’obra ‘Historia de una maestra’. Cal destacar que l’alcoiana Gemma Miralles dirigirà aquesta obra en la qual actuarà Paula Lloréns. Un monòleg que adapta la  novel·la homònima de Josefina Aldecoa. Gabriela López s’endinsa en  la  seua  memòria,  on  habiten  els  records  del seu  passat com a mestra.  A  través  de la  seua  evocació, ens trobem amb alguns dels personatges i esdeveniments més importants de l’Espanya de principis del segle XX. Aquest

espectacle  és  un  homenatge  a  tots  aquells  mestres que  van lluitar  per  educar  aquest  país  en  una  època  de  pobresa, ignorància  i  opressió.

Els gallecs ‘De Vacas’ portaran a la Plaça de Dins l’espectacle ‘Tour Vacacional’ dijous 6 de juny tancant amb aquest concert teatral les actuacions oficials de la Mostra.

Presentacions en el marc de la Mostra

Aquest dimecres, la zona PRO de la Mostra, ha estat l’escenari triat per a presentar un llibre i una experiència poètica-pictòrica-musical. En el primer cas, l’entitat ‘La Estiba Cultural’ ha presentat el text “Creació escénica a València avuí. Feminismes, memòria, migracions i classes, de Carolina Gimeno.

Núria Cardona i Clara Crespo han presentat oficialment l’obra i també a Carolina, professional de la gestió de les Arts escèniques i docent, que ha escrit un text-radiografia de l’estat de la creació escènica a la ciutat de València comptant amb el testimoni de persones del gremi que han col.laborat en l’obra. Un llibre que, a banda d’analitzar l’estat de salut del sector des dels anys 80 fins l’actualitat, parla de migració, feminisme i memòria.

L’escriptor Jordi Botella, per cert, fundador de la Mostra d’Alcoi, el pintor Orfeo Soler, i l’actor Juli Cantó, han donat a conéixer el seu últim treball: ‘Segària’. Botella l’ha descrit com  “la Història de les històries en 60 minuts, un espectacle únic i genuí en cada representació que compta amb música i pintura en viu, a banda de la veu de Juli Cantó, que recita versos i textos de clàssics i moderns que fan referència a la Serra de Segària”.

Jordi Botella ha trobat la seua font d’inspiració en la Serra de Segària, a la Marina Alta, on des de temps del Neolític, passant pels grecs, romans, i actualment els migrants africans, ha acollit persones que buscaven un món millor. A les cales i platges on acaba la Serra han arribat des que l’Home és home civilitzacions diverses que han construït sobre les runes dels anteriors. Sobre aquesta temàtica versa aquesta obra on, al temps que Pep Burgos crea música i Juli Cantó recita poemes i fragments de clàssics i actuals, Orfeo Soler crea en directe la seua obra pictòrica.

Un espectacle que gestiona el grup Pot de Plom.