La Mostra de Teatre d’Alcoi arriba a l’última jornada amb noves propostes de teatre i circ

  • Les presentacions de projectes i festivals d’arts escèniques ha atret a centenars de professionals a l’Àgora Escènica durant tot el matí
  • La Xarxa Alcover ha presentat els seus espectacles en llengua catalana per a la pròxima temporada
  • El certamen de teatre tancarà el teló amb una divertida obra de Noèlia Pérez al Centre Cultural

La 26a edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi esgota les seues hores, ja només queda una jornada d’espectacles però fins a l’últim moment el ritme no decreix al certamen teatral més important del territori. Demà divendres l’Àgora Escènica tancarà les seues portes a les 14 hores i fins a les 23.30 hores, un espectacle de teatre-cabaret clourà una intensa setmana de teatre, dansa, circ, titelles i humor en la qual Alcoi ha esdevingut un gran aparador d’oferta escènica per a programadors, distribuïdors i productors.

L’activitat a l’Àgora Escènica durant el matí de dijous no ha cessat. L’ex-ministra Carmen Alborch, com a membre d’honor de la Plataforma de Dones i Homes de la Comunitat Valenciana, ha estat l’encarregada de presentar “Temporades escèniques en igualtat de gènere”, una activitat del Circuit de l’Institut Valencià de Cultura. A l’acte ha assistit l’alcalde d’Alcoi, Antoni Francés, Patrícia Blanquer, diputada, i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

Hui dijous també s’ha presentat el Festival Tercera Setmana, una iniciativa d’AVETID que començarà el pròxim 11 de juny a València. Ha parlat del projecte el director artístic del certamen, Salva Bolta. També s’ha presentat a l’Àgora hui el projecte Crossroads València, que promou IETM València. Ha sigut un matí intens de presentacions: des de les Illes Balears han vingut per parlar de la Fira B! o des de Valladolid per parlar de Mercartes. Finalment s’ha presentat la selecció d’espectacles de la Xarxa Alcover per a la temporada 2016-2017. Al migdia s’ha celebrat al Cercle Industrial la reunió anual d’aquesta associació d’entitats que promouen el teatre en llengua catalana.

Als actes del matí a l’Àgora Escènica ha estat present el Secretari Autonòmic de Cultura, en representació del govern valencià i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

Pel que fa als espectacles, el Teatre de l’Home Dibuixat de Tian Gombau ha obert la jornada amb el seu espectacle Screen Man, qui, a través de projeccions d’imatges i titelles, ha deixat bocabadat els menuts de la casa. Al Teatre Salesians els escolars han pogut gaudir d’un text d’improvització, Cubs, a càrrec de Bambalina Teatre Practicable.

screenman-2Per la vesprada, hem tingut un espectacle de circ i humor a càrrec de Malas Compañias i el seu espectacle Txatarra, que ha submergit el públic de la Plaça de Dins en el seu particular univers. El públic ha omplert les butaques del Teatre Principal per veure el darrer espectacle de la (in)Dependent, Rèquiem, una història de persones que es van apropant a la utopia de véncer la mort.

TXATARRA. Malas Compañías

El Teatre Calderón ha acollit una coproducció de Atalaya i Festival Grec de Barcelona, Marat/Sade, de Peter Weiss, un muntatge amb un aire de musical de teatre dins del teatre. Ben entrada la nit, la valenciana Patricia Pardo, ha posat en escena Cul Kombat, un text de Guadalupe Saéz i ella mateixa.

DIVENDRES, 3 DE JUNY
Espectacles

Demà a les 11 hores el Centre Cultural acollirà l’estrena de Lil·liput una aposta de la companyia l’Horta Teatre per a xiquets i xiquetes. Es tracta d’un text de Roberto Garcia que barreja la música en viu amb les aportacions puntuals del públic més menut per crear tots junts la banda sonora d’aquest particular Lil·liput.

Per finalitzar les vesprades a la Plaça de Dins, la companyia Up Arte posarà en escena un espectacle de circ trencador que farà gaudir el públic a partir de les 19 hores. Todo encaja són sis cossos obre l’escenari que pugen, baixen, ballen i sobretot, salten.

Tot seguit, al Teatre Principal a partir de les 20 hores, els catalans Los Excéntricos arriben amb el seu espectacle The Melting Potpourri, una selecció dels seus millors esquetxos que segur que fan riure el públic alcoià.

A les 22 hores arriba una de les grans produccions de la Mostra al Teatre Calderón, Ser-ho o no, un text de Jaean Claude Grumberg que posa en escena el Teatre Lliure amb coproducció de Taller 75. L’obra està dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats.

Tancarà la 26a edició de la Mostra d’Alcoi la companyia Cashalada i Marlia Teatre amb un divertit espectacle que han titulat: Two ladies or not two ladies, una idea original de l’actriu Noèlia Pérez que a més, comparteix cartell amb Josep Zapater.