La Mostra de teatre d’Alcoi segueix oferint el bo i millor de les arts escèniques

La quarta jornada de la 28a edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi continua oferint als professionals i al públic en general els millors espectacles de teatre, dansa i circ que es programaran la temporada que ve en els escenaris de tot l’estat.

En paral·lel a les activitats professionals que han tingut lloc a l’Àgora Escènica, i on s’han presentat diversos projectes en pre-producció, informes i festivals d’altres comunitats, les representacions s’han seguit durant tota la jornada.

El viaje de Ulises. Teatro Gorakada. La Celestina. Bambalina Teatre Practicable. Foto: Gilberto Dobón

El dia ha començat amb un espectacle ha agradat molt, tant al públic infantil com als programadors. Es tracta de Teatro Gorakada i el seu viatge d’Ulisses. Bambalina ha tornat a guanyar-se el públic del Centre Cultural amb la seua versió de La Celestina. I ja de vesprada, desafiant la pluja, el teatre clown de A Saco Producciones ha agradat a grans i a menuts.

Tanque Gurugú. A Saco Producciones

Habitación 108. Lucas Escobedo. Foto: Gilberto Dobón

La Mostra tancarà la jornada de dimecres amb Lucas Escobedo, i la seua acurada posada en escena de Habitació 108. Un dels espectacles més esperats de la Fira valenciana és el de Moby Dick, l’última producció de Focus protagonitzada per Josep Maria Pou, que encarna el capità Ahab, una adaptació de Juan Cavestany de la novel·la de Herman Melville.

A la nit, a  la Plaça de Dins, de Madrid arriba Musicadores de objetos, de la companyia  Toom Pak, una proposta musical a cop de percussió, comèdia visual i un ritme desbordant.

DIJOUS 30 DE MAIG
Demà, a partir de les 10 hores, es podrà veure al Teatre Salesians, l’últim treball de El Pont Flotant i Teatre Escalante; Les 7 diferències està dirigit al públic familiar i és una emotiva reflexió sobre la diversitat. Tot seguit al Centre Cultural, a les 11.30 hores, la Mostra ofereix l’espectacle de titelles de El Ball de Sant Vito amb l’obra El Rei Mides i les Metamorfosis.

Ja de vesprada, La Fam cia de Teatre farà eixir el públic al carrer, de nou, al Parc de Cervantes a les 18 hores, per gaudir d’un espectacular treball a l’aire lliure, The Wolves. La companyia castellonenca presenta a la Mostra un espectacle sobre Wall Street fent una crítica als llops de les finances internacionals.
A les 19 hores, serà el torn dels alcoians La Dependent, que estaran, com és habitual, a la Mostra per presentar la seua última producció, Separeu-vos junts, escrita per la també alcoiana Gemma Miralles i dirigida per Pepa Miralles, una comèdia que parla de les relacions de parella.

Per tancar els espectacles de dansa tindrem, a les 21 hores al Teatre Calderón, Sol Picó Companyia de Danza amb una altra gran producció: Dancing with frogs, una obra que reflexiona sobre el món de la masculinitat com a complement biològic del femení. Un espectacle on la ballarina alcoiana balla amb gripaus o amb lumbersexuals en una aventura àcida, bruta, gamberra i tragicòmica.
I des d’Aragó a la Plaça de Dins, a les 22 hores, els Teatro de Che y Moche oferiran El Funeral, un espectacle diferent de música i teatre, on la diversió, l’espectacularitat i l’argument es conjuguen per fer passar al públic una nit plena de sorpreses.
ACTIVITATS PROFESSIONALS
L’últim dia a l’Àgora Escènica serà molt intens. Començarà a les 12.50 hores amb la presentació de la convocatòria del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2018 i continuarà amb dues presentacions: la del llibre de Patrícia Pardo i del projecte de gestió de la nova directiva de l’AGCV.
Per la vesprada hi haurà un cafè-homenatge a Isabel-Clara Simó i Antoni Miró organitzat per la Xarxa Alcover, al Restaurant La Pericana.