La Mostra es consolida com a trampolí per la temporada i atrau companyies de teatre i dansa de set autonomies

La Mostra de Teatre d’Alcoi, que s’inaugura el pròxim 26 de maig, torna a atraure una edició més a companyies de teatre i dansa de tot l’estat, enguany vindran de Madrid, Andalusia, Euskadi, Catalunya, Extremadura i Aragó per sumar-se a les quinze companyies valencianes que presentaran les seues propostes a la Fira de les Arts Escèniques valenciana. Aquesta projecció estatal es tradueix en una consolidació d’aquest certamen com a trampolí que assegura que les companyies puguen programar la temporada següent als escenaris de tot Espanya.

 

22/06/ 17 Dancing with frogs. Sol Picó. Compañia de danza. Barcelona

 

Des d’Andalusia i amb un espectacle de dansa, arriba la producció de la Companyia Fernando Hurtado i la Factoria Echegaray, que presentaran al Teatre Calderón 37 Gernika 17, un homenatge ben particular a l’obra de Picasso. Per tancar els espectacles de dansa tindre Sol Picó Companyia de Danza amb una altra gran producció: Dancing with frogs, una obra que reflexiona sobre el món de la masculinitat com a complement biològic del femení. Un espectacle on la ballarina alcoiana balla amb gripaus o amb lumbersexuals en una aventura àcida, bruta, gamberra i tragicòmica.

37 Guernica 17 Factoria Echegaray

Per al públic familiar, la Mostra comptarà amb una proposta dels bascos Teatro Gorakada, que presentaran al Teatre Salesians El viaje de Ulises, la història del viatge com a metàfora de la vida, de la lluita contra les dificultats i la forma de resoldre-les. I per estrenar un nou escenari en aquesta edició, la companyia A Saco Producciones, d’Extremadura, aterren al Parc Cervantes amb el seu espectacle itinerant Tanque Gurugú, una proposta de teatre clown per a tots els públics.
Un dels espectacles més esperats de la Fira valenciana és el de Moby Dick, l’última producció dels catalans Teatre Goya protagonitzada per Josep Maria Pou, que encarna el capità Ahab, d’aquesta adaptació de Juan Cavestany de la novel·la de Herman Melville.
Per a les dues nits a la Plaça de Dins, de Madrid arriba Musicadores de objetos, de la companyia Toom Pak, una proposta musical a cop de percussió, comèdia visual i un ritme desbordant. I des d’Aragó els Teatro de Che y Moche oferiran El Funeral, un espectacle diferent de música i teatre, on la diversió, l’espectacularitat i l’argument es conjuguen per fer passar al públic una nit plena de sorpreses.