La setmana comença carregada de novetats de teatre i dansa a la Mostra d’Alcoi

Després del tret d’eixida durant el cap de setmana amb l’actuació de Faula Teatre i Da.Te. Danza i de la intensa jornada de dilluns a la Mostra de Teatre d’Alcoi, demà comença l’activitat frenètica a l’Àgora Escènica, amb l’arribada dels professionals acreditats.

El dilluns ha deixat sis espectacles, del Centro de Producción Teatral Viridiana amb Mantero, passant per la Factoria Los Sánchez i el seu espectacle per bebés‘Tocaticó-Tocatà’. Ja de vesprada, el Teatre Salesians s’ha omplert de gom a gom amb Afónics Produccions & Pep López i el seu, Terra de Dracs, que han encantat els menuts de la seua casa amb el seu espectacle musical.

La Plaça de Dins s’ha estrenat amb Hortzmuga Teatroa, que amb el seu muntatge Femmes han fet gaudir el públic. La jornada ha acabat amb El Punto G i Vives i La Subterránea, amb la proposta ‘Maldito otoño’.
A l’Àgora Escènica ja s’han començat a acreditar els professionals que ja van ocupant els seus espais a Alcoi.

DIMARTS 30 DE MAIG
Espectacles:
La jornada començarà amb la posada en escena de la memòria de Miguel Hernández, amb La Carreta d’Elx i ‘El gorrión y el poeta’, un muntatge que empra diverses tècniques, incloent-hi titelles, vídeo i creació plàstica realitzada en directe. Serà a les 10 hores, al Teatre Salesians. Ja de vesprada, Jordi Ballester, al Centre Cultural (18 hores) ens presentarà el seu espectacle Odisseu, una visió novella del clàssic en la qual fa un paral·lelisme amb l’actual crisi dels refugiats a la part oriental del Mediterrani.
L’escenari de la Plaça de Dins continuarà demà omplint les butaques i també les terrasses de l’espai amb el Centre de Titelles de Lleida, qui tornen a Alcoi amb la intenció de conquerir l’atenció del públic familiar, i ho farà amb un original espectacle, Hathi, que té com a protagonista un gran elefant de qui els menuts no se’n voldran separar. Serà a les 19 hores.
A les 20 hores, al Teatre Calderón, gaudirem de la presència de produccions del Teatre del Poble Valencià, nova marca de la producció pública de l’Institut Valencià de Cultura. Es tracta de ‘Els quatre genets de l’Apocalipsi’, versió de Juli Disla a partir de la novel·la de Blasco Ibáñez.
I a les 22.15 hores, una de les més esperades, el Teatro Español amb el seu atrevit espectacle, Sofía, un monòleg escrit per Ignacio García May que interpretarà l’actriu Victoria Salvador, en el paper de reina emèrita, amb l’objectiu de fer una fidel radiografia de la nostra societat. La veurem al Teatre Principal.
Per acabar la jornada, Rafa Alarcón ens contarà com és La dura vida del programador des del prisma d’un actor. Un espectacle unipersonal, però interactiu, en clau d’humor i creat expressament per a la Mostra d’Alcoi. Serà a les 23.45 al Saló Savoy.

Activitats professionals:

L’Àgora Escènica acollirà demà dimarts, entre les 11.30 i les 13.30, les reunions del Circuit Cultural Valencià, en les qual s’analitzarà el funcionament del Circuit, els informes de 2015/2016 i l’avanç de les línies de treball.
Les facilitadores Maria Àngeles Marchirant i Àngels González repetiran l’experiència de l’any passat aconsellant i posant en contacte els professionals que arriben a Alcoi. Hi estaran a l’Àgora fins el dia 1 de juny, temps en el qual els professionals podran gravar el seu vídeo de promoció amb el servei de l’Elevator Pitch de la Mostra.