L’aparador de teatre i dansa de la Mostra d’Alcoi està format per un 65% de companyies valencianes

Un total de quinze companyies valencianes farciran la fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi en la seua vint-i-huitena edició. Entre el 26 de maig i l’1 de juny, vint-i-tres companyies, de set comunitats autònomes ompliran de treball i experiències sales i carrers de la ciutat i de nou, gran part d’aquest aparador el formen companyies valencianes, com és el cas de Bambalina, La Dependent, Maduixa o Bramant, entre moltes altres. De nou la productora creada per l’Institut Valencià de Cultura juntament amb Teatres de la Diputació de València, presentaran nou espectacle, en aquest cas, per tancar la setmana escènica.

Cia. Maduixa Mulïer Teatre Principal de Valencia. © Juan Gabriel Sanz 8

Per obrir la 28a edició la Mostra comptarà amb un espectacle de teatre musical per a tots els públics. Merlín, la leyenda, protagonitzada per Javier Gurruchaga, és una gran producció de Seda i Trencadís produccions.

Maduixa Teatre estarà present a la Mostra amb Mulïer, un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines i que va obtindre el premi Max al millor espectacle de carrer i millor composició musical. Aquest homenatge a totes les dones que han lluitat per l’alliberament de la dona en la societat, tindrà lloc al Teatre Calderón dilluns, 28 de maig. Tot seguit a la sala d’assajos del mateix teatre, un dels nous escenaris d’aquesta edició, La Ravalera ens presentaran una de les seues propostes de teatre breu en espais no convencionals. El Dia D és una peça d’humor que planteja la realitat d’uns personatges que podran reivindicar tot el que volen a partir de saber qui són.


Willkommen Merkel. Pérez&Disla de

La Teta Calva torna a Alcoi amb El tambor de Cora, “la història de dos cors que es necessiten per seguir vivint”. Seran ells qui obrin els matins teatrals al Teatre Salesians. I els seguiran Bramant Teatre amb Microepisodis de feixisme quotidià, un projecte escènic que revisita la família tradicional amb el desig de pervertir-la irònicament. Un text atrevit de Jerónimo Cornelles que està ja a punt per agradar a programadors i públic en general.

Micropisodis de feixisme quotidià. Brmant Teatre

La dansa tindrà, com sempre, un paper important dins la Mostra de Teatre d’Alcoi, a banda de Maduixa, tindrem també els valencianes Tremor Dance Company amb Konvergenz, que faran el dimarts, 30 de maig, dues funcions vespertines a la Plaça de Dins. Per tancar la jornada, al Teatre Principal, la companyia Pérez&Disla presentarà Willkommen Merkel, una divertida comèdia ambientada a València en 2017 enmig d’un hipotètic cim amb els polítics més importants del món, entre ells, la cancellera alemanya Àngela Merkel.
Amb un espectacle de titelles, els veterans Bambalina Teatre Practicable estaran de nou a Alcoi per presentar-nos un nou treball, es tracta d’una atrevida adaptació del clàssic La Celestina, feta pel dramaturg Jaume Policarpo.
Una proposta de circ i de teatre dels valencians Lucas Locus alçarà el teló del Teatre Principal la vesprada de dimecres amb l’acurada posada en escena de Habitació 108.
El matí del dijous, 31 de maig, es podrà veure al Teatre Salesians, l’últim treball de El Pont Flotant i Teatre Escalante; Les 7 diferències està dirigit al públic familiar i és una emotiva reflexió sobre la diversitat. Tot seguit al Centre Cultural gaudirem de les titelles de El Ball de Sant Vito amb l’obra El Rei Mides i les Metamorfosis. Ja de vesprada, La Fam cia de Teatre ens farà eixir al Parc de Cervantes per gaudir d’un espectacular treball a l’aire lliure, The Wolves. I a les 19 hores, serà el torn dels alcoians La Dependent, que estaran, com és habitual, a la Mostra per presentar la seua última producció, Separeu-vos junts, escrita per la també alcoiana Gemma Miralles, una comèdia que parla de les relacions de parella.
L’última jornada de la 28a edició de la Fira d’Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana serà estrictament per a les companyies de casa. Yapadú Produccions arriba a Alcoi amb un espectacle infantil, Kailo, una producció que tracta l’acceptació d’un mateix per descobrir que dins de nosaltres tenim un món increïble d’imaginació i valentia. L’últim espectacle de carrer el veurem a la plaça Ferrandis i Carbonell amb la companyia Acrobàcia mínima. Seu-te! és un espectacle de circ per a divertir a grans i menuts.
Tancarà l’edició la producció de l’Institut Valencià de Cultura (Teatre del Poble Valencià) i Teatres de la Diputació de València. Els nostres és un treball signat per un privilegiat elenc de dramaturgs valencians i protagonitzat per grans professionals. Ho veurem al Teatre Calderón al final de la jornada.