L’Espai Àgora Escènica serà l’epicentre de la Mostra de Teatre d’Alcoi

La Mostra de Teatre d’Alcoi està pràcticament enllestida i es convertirà un any més, i en van XXVI, en el Certamen teatral valencià per excel·lència entre els dies 28 de maig i 3 de juny.

Tancat el programa oficial, pels 6 escenaris passaran 27 companyies procedents de 8 comunitats autònomes que representaran a escena 30 funcions amb especial i rellevant presència d’obres destinades a públic juvenil i escolar.

L'Espai Àgora Escènica serà l'epicentre de la Mostra de Teatre d'AlcoiEl Teatre Calderón serà l’eix central dels grans espectacles, mentre que l’activitat de gestió tindrà lloc a l’Espai Àgora Escènica, a la Plaça Ramón y Cajal. És aquesta una de les novetats d’aquesta XXVI edició de la Mostra que comptarà amb diferents activitats professionals i el rellançament del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi.

La Mostra vestirà la sala polivalent de l’Àgora amb l’ambientació teatral i acollirà reunions professionals, tallers i presentacions de festivals. Les companyies teatrals aprofitaran també l’Àgora com a aparador de les seues obres amb un espai especial mostrari.

També serà la Mostra l’escenari escollit per l’entrega del premi COFAE (Coordinadora de Fires d’Arts escèniques de l’Estat Espanyol) a les Arts escèniques el dia 1 de juny. Es reconeix així, la tasca i la total consolidació del certamen alcoià en el panorama teatral espanyol.

Moltes de les obres presentades a la Mostra estan emmarcades a la secció especial anomenada ‘La Mostra més jove’, destinades al públic juvenil i infantil amb propostes innovadores, circ i titelles. La Plaça de Dins torna a ser el referent de les representacions a l’aire lliure de vesprada.

El Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre canvia de model i es presentaran les bases al llarg de l’edició de la Mostra (2 de juny) però es lliurarà al mes de novembre en una setmana en què es potenciarà les representacions amateurs locals.

Companyies del primer orde

La Mostra l’obri
Andana Dansa, amb l’espectacle Pinoxxio, que ha estat un dels grans triomfadors dels recents Premis MAX, amb 7 guardons. És el gran debut per a la XVI Mostra de Teatre, que aconsegueix dur fins a Alcoi companyies molt rellevants en l’Estat Espanyol que fins ara mai havien visitat la ciutat. És el cas dels andalusos AtalayaLos Excéntricos (Catalunya) o l’espectacle del televisiu Juanjo Artero.


Els catalans, Teatre Lliure & Flotats seran els encarregats de tancar la Mostra al Calderón el dia 3 amb l’obra ‘Ser-ho o no. Per acabar amb la qüestió jueva’ a les 22 hores.


Clandestino és una co-producció de Culturarts & Otradanza i està dirigit a un públic de dansa molt ampli. (Dia 31 a les 20:00 al Calderón).

Les companyies participants procedeixen de Catalunya, Balears, Aragó, Madrid, País Basc, Múrcia, Andalusia i Comunitat Valenciana.