Més de 300 professionals ja han reservat plaça per la Mostra de Teatre d’Alcoi

La XXVII Mostra de Teatre d’Alcoi ja té més de 300 agents culturals acreditats, que durant la Fira Escènica compartiran projectes i experiències. I és que, a banda de preludiar la temporada teatral amb tot tipus de propostes dramàtiques, la Mostra de Teatre d’Alcoi fa una clara aposta per la cooperació amb circuits, xarxes i projectes interautonòmics i multiculturals.

El nou espai de l’Àgora Escènica, que es va estrenar en l’edició anterior, situat a la Glorieta, es convertirà en un espai de mercat obert a l’intercanvi d’experiències artístiques i a les relacions professionals.

La Mostra d’Alcoi serà de nou la seu d’importants reunions, com ara la de les ciutats i teatres públics del Circuit Cultural Valencià, que coordina la Conselleria de Cultura-Institut Valencià de Cultura i farà balanç dels últims dos anys de reactivació d’aquesta ferramenta tan important per a la salut de la Cultura valenciana; la de la Junta Directiva de l’ADGAE (associació estatal que han format els de distribuïdors d’arts escèniques); l’associació de gestors culturals AGCPV; l’associació PATEA de productores i companyies de teatre i arts de carrer; els socis i programadors de la Xarxa Alcover, i altres relacionades amb l’activitat professional del sector escènic.

Es presentarà l’estudi de mobilitat de les companyies en les diferents fires de tot l’Estat espanyol. L’ha realitzat la Coordinadora de Ferias, COFAE, de la qual és membre actiu la Mostra d’Alcoi com a fira representant valenciana. També es presentaran els projectes del Teatre Escalante de València, del Festival Clàssic de Peníscola o les activitats de PATEA (Associación de Profesionales de Artes de Calle). La Xarxa Alcover presentarà també el seu llibre i audiovisual “XX anys del Projecte Alcover” i es presentaran les bases del XLIII Premi Ciutat d’Alcoi, que estan a punt de publicar-se així com l’edició del text premiat l’any passat.

Enguany, es repetirà l’experiència de l’any passat i la Mostra d’Alcoi comptarà amb la figura del facilitador PRO, que consisteix a posar en contacte professionals que no es coneguen entre ells, amb iniciativa pròpia i també per encàrrec de professionals que necessiten establir contacte amb algú. Aquest servei estarà disponible a l’espai professional de l’Àgora Escènica del 29 de maig a l’1 de juny. Les facilitadores Maria Àngeles Marchirant i Àngels González repetiran l’experiència de l’any passat.

La Mostra d’Alcoi, que comptarà amb una nodrida participació d’agents culturals de diversa procedència territorial i tipologia de gestió, avançarà a dilluns de vesprada (29 de maig) l’obertura de l’Àgora Escènica des de les 17 i fins les 20 hores. L’horari d’acreditació i atenció professional continuarà els dies 30, 31 de maig i 1 de juny, tant de matí com de vesprada.

L’espai professional de l’Àgora Escènica continuarà sent el punt de trobada per als professionals i acollirà, de dilluns a dijous, activitats de difusió, presentació de projectes i trobada durant els dies centrals de la fira. Durant la Mostra es reafirma el treball que, al llarg de l’any, ha fet l’organització de la mà amb altres fires i organitzacions de tot l’estat.

Com cada any, l’activitat professional no cessarà durant tots els dies que dura la Mostra.