Nova jornada de teatre i intercanvis professionals a la Mostra de Teatre d’Alcoi

  • Dimecres es lliurarà el Premio COFAE amb la presència del guardonat Juan Margallo
  • Més propostes de teatre i dansa als espais escènics de la Mostra
  • Elevator Pitch: els professionals podran explicar el seu projecte durant tres minuts

La Mostra de Teatre d’Alcoi avança la setmana a bon ritme. Hui dimarts el públic alcoià i els professionals que han passat per la Fira han pogut gaudir d’una jornada intensa d’espectacles i intercanvis culturals de tot tipus.

Pel que fa a les activitats professionals, hui ha tingut lloc el taller COFAE (Coordinadora de ferias de artes escénicas del estado español) 2016, amb el títol “Com utilitzar el email marketing per optimitzar la nostra estratègia de comunicació”, impartit per Pepe Zapata, de l’empresa Teknecultura. Al curs han assistit al voltant de 25 persones entre programadors, distribuïdors i representants de les companyies teatrals participants a la Mostra.

Taller COFAE 2016

El matí ha començat amb un espectacle per al públic escolar del Teatre Salesians, que ha gaudit d’una bona estona de riures i jocs amb Momma Mingot i David Novell, de la companyia eivissenca Clownidoscopio. Amb Fràgil, els menuts han pogut fer un curiós passeig per les diferents estacions de l’any

Fràgil, de Clownidoscopio

De nou, la Plaça de Dins ha esdevingut un circ amb Combinat de Circ Contemporani un muntatge de l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana. De nou, la resposta del públic ha sigut fantàstica i ha omplit la plaça tant a les cadires com a les taules dels establiments hostelers.

Combinat de Circ. ACCPV

La producció de Otradanza i Culturarts, Clandestino, ha sorprés el públic del Teatre Calderón. El text d’Asun Noales dirigit per ella mateixa és un espectacle de dansa que fa un salt enrere des de la contemporaneïtat al naixement d’una nova modernitat, un espai simbòlic de qualsevol metròpoli.

Clandestino. Otradanza i Culturarts

El televisiu Juanjo Artero és el protagonista de l’obra El milagro de la tierra, que s’ha presentat al Teatre Principal. Juanjo Artero i Toniflix Producciones són els encarregats de portar a l’escenari aquest curiós homenatge a molts dels autors i personatges als quals ha interpretat l’actor madrileny al llarg de la seua trajectòria teatral.

El Milagro de la tierra. Juanjo Artero i Toniflix

Ha tancat la jornada al Centre Cultural l’obra Pinedas tejen lirios de la productora Trinchera Teatral, un espectacle inspirat en la història de Mariana Pineda, sentenciada a garrot vil per brodar una bandera amb les paraules llibertat, igualtat i llei, en 1831.

DIMECRES, 1 DE JUNY
Espectacles

El Teatre Salesians (10 hores) obrirà de nou la jornada teatral de la Mostra d’Alcoi; seran els valencians La Teta Calva els encarregats de posar en escena El oro de Jeremías, un text de Laia Cárdenas i Xavo Giménez, una obra per a xiquets i xiquetes, una comèdia del proper oest i un cant als forasters de la llibertat, com diu la seua ressenya. El mateix autor de l’obra, Xavo Giménez, comparteix cartell amb l’alcoià Jordi Carbonell.

El oro de Jeremías. La Teta Calva

A les 19 hores serà el torn del Teatre Principal, on es representarà La más fuerte, una adaptació de Jerónimo Cornelles del text d’August Strindberg. Bramant Teatre proposa una actualització d’aquesta breu peça sueca de 1888, transformant els seus quinze minuts originals en prop de setanta.

I de nou la Plaça de Dins torna a acollir un espectacle de circ, en aquesta ocasió un espectacle dels madrilenys La Industria teatrera. Nàufrags és un espectacle de carrer i de clown que es podrà veure a partir de les 20 hores.

Náufragos. La industria teatrera

A les 21 hores es podrà veure al Teatre Calderón una versió del mite d’Eurípides, Medea, una de les històries de traïció més dramàtiques mai escrites. És una producció de Thomas Noon Dance i el Mercat de les Flors de Barcelona.

El Centre Cultural és l’escenari escollit per al muntatge dels valencians Dacsa Produccions que arriben a la Mostra d’Alcoi amb una interessant proposta: El último viaje de Cary Grant, un text de Manuel Valls, que també és un dels intèrprets junt amb Héctor Fuster i Alejandra Mandli.

La jornada es tancarà a la mitjanit al Saló Savoy amb un toc musical, una divertida obra de la companyia Aéreas Teatro, que estrenen al País Valencià. De totas las bellas las más bellotas és una trobada on el motor és la música, el vehicle el riure i el combustible l’humor..

Activitats professionals

De nou, l’Àgora Escènica serà el punt de trobada dels professionals per segon dia consecutiu a la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Demà dimecres en aquest espai es lliurarà el Premio COFAE, reconeixement estatal a una personalitat reconeguda, que arriba de la mà d’aquesta coordinadora de la qual és co-fundadora i membre activa la Mostra de Teatre d’Alcoi. El jurat de la primera edició d’aquest premi ha decidit reconéixer la trajectòria de Juan Margallo, actor, director i autor teatral amb gran influència en la creació recent i que ha desenvolupat una extensa carrera teatral que comprén més de 20 obres. El jurat ha destacat la seua extensa trajectòria professional i el compromís artístic, social i empresarial de qui és probablement el màxim exponent del Teatre Independent en Espanya. Margallo acudirà al lliurament del premi, que serà a l’espai central de l’Àgora a partir de les 13.30 hores.

A les 11 hores hi haurà una reunió de la Comisión de Circuitos de la Red Española de Teatros, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública i una altra de la Directiva d’ADGAE. A les 11.30 hores està prevista l’assemblea de socis i programadors de la Xarxa Alcover i de vesprada a les 17.30 hores es presentarà la nova etapa de l’Associació de Gestors AGCPV.

Elevator Pitch

Recordem que la Mostra de Teatre d’Alcoi oferirà en aquesta edició una novetat important encarada als professionals que durant aquests dies arriben a la Fira a compartir projectes i experiències. Es tracta d’un innovador servei que possibilitarà a actors, actrius, companyies, empreses o productors presentar les seues idees i iniciatives durant tres minuts i davant d’una càmera.

Els dies 1 i 2 de juny entre les 10 i les 14 hores, la Mostra disposarà en l’Àgora Escènica una càmera per als interessats que vullguen utilitzar aquest servei. El resultat estarà disponible immediatament al Canal de You Tube de la Mostra de Teatre d’Alcoi per tal que els professionals el puguen fer servir per vendre el seu projecte. És tracta d’una oportunitat única per vendre un projecte de manera immediata a qualsevol persona i en qualsevol moment.

Els professionals interessats poden reservar ja el seu espai a través del correu electrònic mostradeteatre@alcoi.org o el mateix dia a l’Àgora Escènica.

Per definició, un “elevator pitch” és la presentació d’un negoci empresa a un potencial inversor en tres minuts, durant els quals s’ha de vendre un projecte de manera directa, concreta i a més transmetre passió.