Obert el període d’inscripció per als professionals

La vint-i-setena edició de la Fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi, que tindrà lloc entre el 27 de maig i el 2 de juny, ja ha entrat en la fase d’inscripció per als professionals de les arts escèniques i per a la premsa que cobrirà l’edició. L’organització ha deixat de temps fins el 17 de maig per a que puguen enviar les seues acreditacions. La fitxa per a la inscripció la trobaran ací.

Els agents culturals i tot tipus de professionals de les arts escèniques són, sens dubte, el factor més important de la Mostra de teatre d’Alcoi, que segueix fidel al seu objectiu primigeni de ser l’aparador de l’aparador de la producció valenciana complementada per companyies de molt diversa preferència. I per això és clau aquest període d’inscripció dels professionals que constitueixen un marcador important en l’èxit de cada edició.

Miquel Santamaria, director de la Mostra de Teatre d’Alcoi analitza la importància d’aquesta edició per al sector teatral: “ara mateix, quan reviscola la coordinació dels nostres teatres públics, la Mostra suposa un punt d’anàlisi conjunt imprescindible per als gestors i les productores”.

Àgora Escènica de la MOstra de Teatre d'Alcoi. Punto de encuentro del teatro profesional

ÀGORA ESCÈNICA

L’espai professional de l’Àgora Escènica continuarà sent el punt de trobada per als professionals i acollirà, de dilluns a dijous, activitats de difusió, presentació de projectes i trobada durant els dies centrals de la fira. Durant la Mostra es reafirma el treball que, al llarg de l’any, ha fet l’organització de la mà amb altres fires i organitzacions de tot l’estat.

Com a novetat, en aquesta edició l’activitat professional s’avançarà a dilluns de vesprada (29 de maig), quan ja estarà obert l’espai, junt al parc municipal de la Glorieta, des de les 17 i fins les 20 hores. L’horari d’acreditació i atenció professional continuarà els dies 30, 31 de maig i 1 i 2 de juny, tant de matí com de vesprada.

La Mostra d’Alcoi continuarà enguany el servei Facilitador PRO COFAE que ja es va iniciar en l’edició anterior i que ha continuat en les diverses fires, una figura que continuarà sent clau en l’intercanvi entre els diferents professionals i companyies. Les facilitadores Maria Àngeles Marchirant i Àngels González repetiran l’experiència de l’any passat.

Com cada any, l’activitat professional no cessarà durant tots els dies que dura la Mostra, i ja hi ha programades moltes reunions, presentacions de projectes i altres activitats que animen el dia a dia de l’Àgora Escènica.

Cal destacar les activitats d’ADGAE (Asociación de Empresas de Distribución y Gestión de Artes Escénicas) que analitzarà la situació dels circuits actuals. També es presentaran els projectes del Teatre Escalante de València, del Festival Clàssic de Peníscola o les activitats de PATEA (Associación de Profesionales de Artes de Calle). La Xarxa Alcover presentarà també el seu llibre i audiovisual “XX anys del Projecte Alcover” i es presentaran les bases del XLIII Premi Ciutat d’Alcoi.