Paco Romeu guanya la XLVI edició del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre “Pep Cortés”

Paco Romeu premi teatre ciutat d'alcoi 2020
Paco Romeu reb el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi “Pep Cortés” 2020

La nit de dijous 26 de novembre, com s’esperava, al Teatre Calderón i abans de l’inici de la funció “La Tortuga de Darwin”, de Juan Mayorga, a càrrec de Teatre Circ i el festival Teatram, s’ha fet pública l’acta de veredicte del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés.

El Premi ha distingit l’autor valencià Paco Romeu, en disputada lluita de finalistes, amb l’obra GULLIVER CAPTIU. Un text que, en paraules del Jurat, té molt bona factura i també pot ser ben acollit per públic jove, amb el qual pot connectar ràpidament, i destaca alhora pel nivell literari i per les possibilitats i l’interès quant a possible producció escènica.

El veredicte ha sigut unànime i el Jurat el formaven Salvador Bataller, Francis López Sanchis i Pau Alabajos, aquest últim el guanyador de l’edició anterior.

A la convocatòria 2020 s’havien presentat 62 originals procedents de tot l’àmbit lingüístic català/valencià. Una participació més nodrida d’allò habitual i que fa notar l’interès dels creadors de textos dramàtics pel certamen degà de l’escriptura teatral en la nostra llengua.

Paco Romeu suma, així, el guardó alcoià a molts altres reconeixements que ha rebut els últims anys, com ara els Ciutat d’Alzira, Escalante de València, SGAE de Teatre Infantil, Fundación Autor, Buero Vallejo, Tirso de Molina… i altres. Una ploma, com podem comprovar, que està en un bon moment i s’incorpora ara al llarg nombre de guanyadors del Premi Ciutat d’Alcoi, certamen que s’acosta als cinquanta anys d’existència en 2021.

La dotació és de 8.000 euros i, a més, l’Ajuntament propicia l’edició de l’obra i té el compromís d’incloure-la en la Mostra de Teatre següent si arriba als escenaris. Precisament el pròxim 4 de desembre es presentarà “Hotel Fontana”, l’obra guanyadora de 2019, també editada per Bromera; un camí, el de l’edició, que s’encetà per a aquest “Gulliver captiu” de la mà del Premi d’Alcoi.

Paco Romeu gana XLVI edición del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre “Pep Cortés”

La noche del jueves 26 de diciembre, como estava previsto, en el Teatre Calderón y antes de comenzar la función “La Tortuga de Darwin”, de Juan Mayorga, a cargo de Teatre Circ y el festival Teatram, se ha dado a conocer el acta con el veredicto del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés.

El Premi ha distinguido al autor valenciano Paco Romeu, en disputada contienda de finalistas, con la obra GUILLEVER CAPTIU. Un texto que, en opinión del Jurado, tiene muy buena factura y puede ser bien acogido por el público joven, con el cual conectará rápidamente, al tiempo que destaca por el nivel literario y posibilidades e interés en cuanto a posible producción escénica.

El veredicto ha sido unánime y el Jurado estaba formado por Salvador Bataller, Francis López Sanchis y Pau Alabajos, este último ganador de la anterior edición.

A la convocatoria 2020 se habían presentado 62 originales procedentes de todo el ámbito lingüístico catalán-valenciano. Una participación más nutrida que otros años y que da prueba del interés por parte de los creadores de textos dramáticos por el certamen decano de la escritura teatral en esta lengua autóctona.

Paco Romeu suma, de este modo, el galardón alcoyano a muchos otros reconocimientos que ha recibido en los últimos años, como el Ciutat d’Alzira, Escalante de València, SGAE de Teatro Infantil, Fundación Autor, Buero Vallejo, Tirso de Molina… y otros. Una pluma, como se puede comprobar, que está en un buen momento y ahora se incorpora al acervo de premiados con el Ciutat d’Alcoi, certamen que se acerca a los cincuenta años de existencia en 2021.

La dotación es de 8.000 euros y, además, el Ayuntamiento propicia la edición de la obra y ofrece el compromiso de incluirla en la Mostra de Teatre siguiente si llega a los escenarios. Precisamente el próximo dia 4 de diembre se presentará “Hotel Fontana”, la obra ganadora de 2019, también editada por Bromera; un camino, el de la edición, que se abre ahora para este “Gulliver captiu” de la mano del Premi de Alcoi.