Premis Mostra de Teatre d’Alcoi 2022

Les obres AMBULANT, de la companyia La Fam i HANLE, de la companyia Leamok, han estat reconegudes com a millors muntatges en les categories respectives de Públic Familiar i Públic General, d’entre els que es van presentar en l’edició 2022 de la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Ambulant de La Fam Produccions

Ambulant és un espectacle de circ de sala, que busca recuperar l’estètica i les tècniques tradicionals d’aquest món tan especial. A partir d’ací, la reconeguda companyia castellonenca La Fam, dirigida per Sergi Heredia, molt coneguda pels espectacles de carrer, algun de gran format, ens obre la mirada, amb un punt nostàlgic, si es vol, però que atrapa l’espectador i el fa viure i gaudir amb tota la poesia que ens pot oferir la màgia dels circaires.

Hanle de Leamok

HANLE és una proposta pensada especialment per a les generacions joves, a partir d’una referència del Hamlet universal, però totalment reconstruïda amb elements de la cultura d’internet, la urbana i la japonesa, que es combinen per dinamitzar (i dinamitar) la història amb fons de trap i daikido. Després del Lázaro multipremiat i en gira ininterrompuda, ara Roberto Hoyo ens acosta a un univers shakesperià des d’un punt de mira com ningú esperava.

Ambdós muntatges estan viatjant arreu dels teatres de tot l’Estat amb molt bona acollida per part del públic.

La selecció de les obres d’aquest Premi Mostra de Teatre es realitza cada any per votació dels responsables de sales teatrals del Circuit Cultural Valencia entre les companyies procedents de la Comunitat, i s’ha compartit amb aquest col·lectiu de gestors i gestores culturals en l’assemblea anual celebrada aquest mes. Les companyies guardonades reben de manera honorífica la calavera de Yorick, objecte simbòlic dels Premis, com a tancament simbòlic de cada edició de la fira valenciana d’Arts Escèniques.


Las obras AMBULANT, de la compañía La Fam i HANLE, de la compañía Leamok, han sido reconocidas como mejores montajes en las categorías respectivas de Público Familiar y Público General, de entre los que se presentaron en la edición 2022 de la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Ambulant de La Fam Produccions

Ambulant es un espectáculo de circo de sala, que busca recuperar la estética y las técnicas tradicionales de este mundo tan especial. A partir de aquí, la reconocida compañía castellonense La Fam, dirigida por Sergi Heredia, muy conocida por sus espectáculos de calle, algunos de gran formato, nos abre la mirada con algo de nostalgia, si se quiere, pero con una fuerza que atrapa al espectador, le hace vivir y disfrutar con toda la poesia que nos puede ofrecer la magia circense.

Hanle de Leamok

HANLE es una propuesta pensada especialmente para las generaciones jóvenes, a partir de una referencia del Hamlet universal, però totalmente reconstruída con elementos de la cultura de internet, la urbana y la japonesa, que se combinan para dinamizar (y dinamitar) la historia con fondo de trap i de aikido. Tras el Lázaro multipremiado y en gira ininterrumpida, ahora Roberto Hoyo nos acerca a un universo shakesperiano des de una perspectiva que no podíamos prever.

Ambos montajes están llegando a teatros de todo el Estado, con muy buena acogida por parte del público.

La selección de las obras de este Premi Mostra de Teatre se realiza cada año por votación de los reponsables de salas teatrales del Circuit Cultural Valencià entre las compañías procedentes de la Comunitat, y se ha compartido con este colectivo de gestores y gestoras culturales en la asamblea anual celebrada este mes. Las compañías galardonadas reciben honoríficamente la calavera de Yorick, objeto simbólico de los Premios, como colofón simbólico de cada edición de la feria valenciana de Artes Escenicas.