La Mostra presenta a Alcoi la seua 27a edició

Aquest dimarts s’ha presentat oficialment a Alcoi la XXVII Mostra de Teatre d’Alcoi, que tindrà lloc entre el 27 de maig i el 2 de juny, de la mà del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raül Llopis i del director del certamen, Miquel Santamaria.

Com a novetats, el regidor ha parlat de les incorporacions de dos nous espais a la Mostra, la Glorieta i el Cercle Industrial i ha destacat el gran esforç q des de l’Ajuntament es fa per tot vaja perfecte: “s’ha fet un gran esforç des de tot l’equip per sumar un nou èxit en aquesta edició de la Mostra”.

Miquel Santamaria ha explicat que hi ha un nou sistema de venda d’entrades, www.ticketalcoi.com, que ja estan a la venda també al teatre Calderón, on s’ha establert la central. A més a més, cada teatre tindrà oberta la taquilla abans de cada espectacle el mateix dia de la funció. El director ha especificat que hi ha un aforament reservat per als professionals, que s’esperen que n’arriben 400 al llarg de tota la setmana, però també hi haurà un nombre important reservat per al públic en general.

El pressupost de la Mostra en aquest 2017 s’ha mantingut respecte al de l’any passat, 180.000 euros, tenint en compte també que les aportacions tampoc no han variat.

El director de la Mostra ha destacat: “a banda de les exhibicions, 31 funcions de 29 companyies diferents, la Mostra té molta part de Fira i per això l’Àgora Escènica és un dels punts forts d’aquest certamen, ja que és on s’hi faran reunions, presentacions, encontres i taules rodones”.

Pel que fa a la programació, Santamaria ha destacat la continuïtat de la línia més jove de la Mostra que es va iniciar ja fa temps i que l’any passat va donar un salt amb la incorporació d’una obra per a infants de 0 a 3 anys. A causa de l’èxit, enguany s’han programat dues obres en la mateixa línia, a banda de les funcions per a joves i per a xiquets i xiquetes de l’etapa educativa. La Mostra d’Alcoi mantindrà enguany els compromís de conservar la pluralitat en la programació i per això hi haurà centres de producció que són de referència, com ara el Teatro Español, Teatro del Barrio o Atrium, que són imprescindibles que el públic i els creadors d’ací els vegen en directe i sense eixir de casa.

Ací podeu veure el vídeo de la presentació

: