novembre 28, 2022

Default title


Coma 14 Arts Escéniques: LA CHEF PIPA

Teatre Salesians Plaça Mossen Josep, 1, Alcoi

La Xef Pipa estrena programa de televisió. Avui és el primer dia i ho té tot llest: el plató de gravació a punt, la cuina preparada, el menú dissenyat i a tot l’equip al seu lloc i concentrat per a començar. Tothom està llest menys el seu ajudant, Juliani, que ha desaparegut misteriosament. “Un minut i entrem en directe!” - Avisa una veu des de control. Qui el substituirà? El pobre tècnic de llums, un manetes que sap fer de tot i no sap fer de res, haurà d’ajudar a la xef Pipa a salvar l’estrena de la temporada. Ho aconseguirà?

Leamok: HANLE

Centre Cultural Mario Silvestre Av. País Valencià, 1, Alcoi

Adaptació lliure de Hamlet.

Àngel no ha tingut gaire sort a la vida, però això no ha de impedir-li arribar on vulga. Cal sacrificar molt per tenir èxit, un cop ho entens, no és tan difícil. Només pots confiar en tu mateix. La cultura d’internet, la urbana i la japonesa es combinen per dinamitzar la història amb elements com ara el trap i l'aikido.

Meridional Producciones: TURISTAS

Teatre Principal Carrer Sant Tomas, 5, Alcoi

Braulio i Mari Carmen són una parella normal. Molt normal. Ella treballa de cuinera en el menjador d’una escola, i ell espera un postergat ascens a l’empresa en la qual ha treballat tota la seua vida.

Solen passar els seus 14 dies de vacances, en una antiga caravana, al mateix càmping, any després d'any. Allí han creat una agradable rutina amb els seus veïns d’acampada i aprofiten per a festejar el seu aniversari de noces en gran. Però enguany és diferent, per a congraciar-se amb el seu cap i emular al seu etern contrincant d’ascens, Braulio ha decidit passar les vacances en una platja quasi deserta. A pesar que hi ha un cartell que prohibeix acampar, malgrat la falta de cobertura i aïllament del lloc, i sobretot, a pesar que Mari Carmen odia la mar, la detesta, li provoca marejos i terribles malsons

Centre de Titelles de Lleida: KUJIRA

Plaça Ramón y Cajal Plaça Ramón y Cajal, Alcoi

Kujira, una cria de balena blava, l’animal més gran i fort que ha existit mai a la terra, plora en veure com deteriorem aquest meravellós planeta. Kujira ha emprés un llarg viatge per fer sentir el seu plor i el seu cant entre els humans. Un cant d'alarma contra el canvi climàtic, la contaminació i la sobreexplotació dels recursos del planeta.

Centre de Titelles de Lleida: KUJIRA

Plaça Ramón y Cajal Plaça Ramón y Cajal, Alcoi

Espectacle gratuït a la Plaça Ramón y Cajal Sabies que les balenes canten i també ploren? Kujira, una cria de balena blava, l’animal més gran i fort que ha existit[...]

Fil d’Arena Dansa-Teatre: NIMBES

Sala Àgora PLaça Ramon y Cajal, s/n, Alcoi

Espectacle multidisciplinari i intergeneracional, interpretat per dones d’entre 4 i 70 anys. NIMBES tracta de l’herència, del llegat invisible que ens transmetem d’unes a altres. D’abraçar, transformar i deformar la tradició que habita els nostres cossos. Una respiració conjunta que ens impulsa i ens fa més poderoses. Nimbes parla de dones fortes que no tenen un altre remei que ser-ho; de germanes, companyes, amigues, mares, mestres i filles que teixeixen xarxes resistents per a sostenir-se les unes a les altres.

Contraproduccions / Teatre Romea: CIGARRERAS

Teatre Calderón Plaça d'Espanya, 15, Alcoi

Si en la trama argumental estem davant la història d’una relació socialment impossible entre una proletària i un burgès, l’obra també pot ser llegida com un testimoniatge de la crisi política que el 1868 va portar a la caiguda de la dinastia borbònica i el 1873 a la proclamació de la I República. Tota una època confusa i convulsa en què ressonen molts ecos de l'actualitat. Una gestació i una il·luminació sincronitzades amb els avatars de la protagonista, que, quan està donant a llum el seu fill bastard, sent la veu d'una multitud al carrer que crida: “Visca la República Federal!”.

8€ - 10€

Raül Torrent: MESTRE TÀRREGA (Andantino vivace a poc a poc)

Saló Actes IVAM CADA Carrer Rigoberto Albors, 8, Alcoi

Si bé l’obra del genial Tàrrega és prou coneguda a nivell popular, hi ha molts detalls de la seua història personal, sobretot de la infantesa i joventut, que romanen ignorats, fins i tot per a la majoria dels amants de les seues composicions. Les aventures de la seua precoç adolescència, dignes de la millor novel·la fantàstica, van determinar que als dèsset anys fora un excel·lent guitarrista i als vint-i-cinc un mestre consagrat.