febrer 6, 2023

Default title


Wichita Co / La Rambleta: UNA VEZ, UNA CASA

Sala Àgora PLaça Ramon y Cajal, s/n, Alcoi

UNA VEZ, UNA CASA, passa en un futur pròxim al nostre país. Es tracta d'un retrobament. Dues dones, dues amigues que es van conèixer en un taller d'escriptura, es retroben a casa d'una d'elles després de molts anys sense veure's. Una casa pairal perduda a la meitat de l’altiplà, envoltada inusualment d'arbres. I també de buit i silenci. Les dones han canviat, el seu país també. Passen la vesprada parlant. Parlen del pas del temps. Parlen dels somnis que tenien. Parlen de la relació que van mantindre. I també parlen de literatura... Es posen al dia en eixa casa, eixa casa pairal custodiada per vint rottweilers.

Coma 14 Arts Escéniques: LA CHEF PIPA

Teatre Salesians Plaça Mossen Josep, 1, Alcoi

La Xef Pipa estrena programa de televisió. Avui és el primer dia i ho té tot llest: el plató de gravació a punt, la cuina preparada, el menú dissenyat i a tot l’equip al seu lloc i concentrat per a començar. Tothom està llest menys el seu ajudant, Juliani, que ha desaparegut misteriosament. “Un minut i entrem en directe!” - Avisa una veu des de control. Qui el substituirà? El pobre tècnic de llums, un manetes que sap fer de tot i no sap fer de res, haurà d’ajudar a la xef Pipa a salvar l’estrena de la temporada. Ho aconseguirà?

Leamok: HANLE

Centre Cultural Mario Silvestre Av. País Valencià, 1, Alcoi

Adaptació lliure de Hamlet.

Àngel no ha tingut gaire sort a la vida, però això no ha de impedir-li arribar on vulga. Cal sacrificar molt per tenir èxit, un cop ho entens, no és tan difícil. Només pots confiar en tu mateix. La cultura d’internet, la urbana i la japonesa es combinen per dinamitzar la història amb elements com ara el trap i l'aikido.

Meridional Producciones: TURISTAS

Teatre Principal Carrer Sant Tomas, 5, Alcoi

Braulio i Mari Carmen són una parella normal. Molt normal. Ella treballa de cuinera en el menjador d’una escola, i ell espera un postergat ascens a l’empresa en la qual ha treballat tota la seua vida.

Solen passar els seus 14 dies de vacances, en una antiga caravana, al mateix càmping, any després d'any. Allí han creat una agradable rutina amb els seus veïns d’acampada i aprofiten per a festejar el seu aniversari de noces en gran. Però enguany és diferent, per a congraciar-se amb el seu cap i emular al seu etern contrincant d’ascens, Braulio ha decidit passar les vacances en una platja quasi deserta. A pesar que hi ha un cartell que prohibeix acampar, malgrat la falta de cobertura i aïllament del lloc, i sobretot, a pesar que Mari Carmen odia la mar, la detesta, li provoca marejos i terribles malsons

Centre de Titelles de Lleida: KUJIRA

Plaça Ramón y Cajal Plaça Ramón y Cajal, Alcoi

Kujira, una cria de balena blava, l’animal més gran i fort que ha existit mai a la terra, plora en veure com deteriorem aquest meravellós planeta. Kujira ha emprés un llarg viatge per fer sentir el seu plor i el seu cant entre els humans. Un cant d'alarma contra el canvi climàtic, la contaminació i la sobreexplotació dels recursos del planeta.

Centre de Titelles de Lleida: KUJIRA

Plaça Ramón y Cajal Plaça Ramón y Cajal, Alcoi

Espectacle gratuït a la Plaça Ramón y Cajal Sabies que les balenes canten i també ploren? Kujira, una cria de balena blava, l’animal més gran i fort que ha existit[...]

Fil d’Arena Dansa-Teatre: NIMBES

Sala Àgora PLaça Ramon y Cajal, s/n, Alcoi

Espectacle multidisciplinari i intergeneracional, interpretat per dones d’entre 4 i 70 anys. NIMBES tracta de l’herència, del llegat invisible que ens transmetem d’unes a altres. D’abraçar, transformar i deformar la tradició que habita els nostres cossos. Una respiració conjunta que ens impulsa i ens fa més poderoses. Nimbes parla de dones fortes que no tenen un altre remei que ser-ho; de germanes, companyes, amigues, mares, mestres i filles que teixeixen xarxes resistents per a sostenir-se les unes a les altres.

Contraproduccions / Teatre Romea: CIGARRERAS

Teatre Calderón Plaça d'Espanya, 15, Alcoi

Si en la trama argumental estem davant la història d’una relació socialment impossible entre una proletària i un burgès, l’obra també pot ser llegida com un testimoniatge de la crisi política que el 1868 va portar a la caiguda de la dinastia borbònica i el 1873 a la proclamació de la I República. Tota una època confusa i convulsa en què ressonen molts ecos de l'actualitat. Una gestació i una il·luminació sincronitzades amb els avatars de la protagonista, que, quan està donant a llum el seu fill bastard, sent la veu d'una multitud al carrer que crida: “Visca la República Federal!”.

8€ - 10€

Raül Torrent: MESTRE TÀRREGA (Andantino vivace a poc a poc)

Saló Actes IVAM CADA Carrer Rigoberto Albors, 8, Alcoi

Si bé l’obra del genial Tàrrega és prou coneguda a nivell popular, hi ha molts detalls de la seua història personal, sobretot de la infantesa i joventut, que romanen ignorats, fins i tot per a la majoria dels amants de les seues composicions. Les aventures de la seua precoç adolescència, dignes de la millor novel·la fantàstica, van determinar que als dèsset anys fora un excel·lent guitarrista i als vint-i-cinc un mestre consagrat.

Teatre de l’Abast / La Fam Produccions: BUH!

Teatre Salesians Plaça Mossen Josep, 1, Alcoi

De què tens por? Del coco, la tempesta, estar sola o que et pillen copiant? Fora pors! BUH!
Vine ací i podràs saltar damunt del llit sense parar! I embrutar les parets i xipollejar al bany fins a bussejar! Mastegar i fer soroll amb un xiclet gegant, i llançar els mocs i pintar amb les mans! Si no és prou amb tot açò, pots escopir, trastejar i molestar!
Benvinguda al món de portar-se fatal!

La Fornal d’Espectacles: CORDÈLIA

Centre Cultural Mario Silvestre Av. País Valencià, 1, Alcoi

Tres personatges separats generacionalment, des d’un estatus social diferent, des d’una vida viscuda diferent i amb una relació amb el poder diferent, es troben davant el repte d’aixecar una obra de teatre: Cordèlia. Aquest fet es trenca, a les darreres eleccions, amb la formació del nou govern amb el qual la intolerància hi ha entrat amb ganes de passar comptes a persones que s’havien destacat amb anterioritat en la dinamització cultural, el compromís públic o l’orientació sexual.

Lazuz: BAKTANA

Saló Actes IVAM CADA Carrer Rigoberto Albors, 8, Alcoi

Baktana és una finestra sobre la trobada, lluny de ser evident, de dos homes. Uno, malabarista i obsessionat pel seu món d’objectes volants, es comunica manipulant les seues maces. L’altre, acròbata, s’expressa a través del moviment. De malentesos a preguntes, la seua curiositat els porta a una trobada silenciosa de la qual sorgeix el desig d’anar cap a l’altre.

Lazuz: BAKTANA

Pati IVAM CADA C/ Rigoberto Albors, 8, Alcoi

Baktana és una finestra sobre la trobada, lluny de ser evident, de dos homes. Uno, malabarista i obsessionat pel seu món d’objectes volants, es comunica manipulant les seues maces. L’altre, acròbata, s’expressa a través del moviment. De malentesos a preguntes, la seua curiositat els porta a una trobada silenciosa de la qual sorgeix el desig d’anar cap a l’altre.

Mireia Miracle Company: #SUEÑA

Sala Àgora PLaça Ramon y Cajal, s/n, Alcoi

Quan tot és d’una forma i creus que res pot ser diferent. Quan sents que alguna cosa vol eixir de tu, però no saps com començar. Quan ni tan sols saps què és el que et produeix tanta inquietud. Hi ha una dictadura de color blanc. Però, per accident, un dia emergeix el color. Violent, atrevit, irreverent. Llavors, sents que ja no hi ha pas enrere, que estiraràs del fil per traure això que tens a dins teu. Es diu vocació i tots i totes en tenim una.

L’Horta Teatre: ELS VILLALONGA

Teatre Principal Carrer Sant Tomas, 5, Alcoi

Està a punt d’arribar un membre nou a la família de Paco Villalonga, el qual no pensa consentir de cap manera que el seu llegat, en aquest cas el seu cognom, no es perpetue per la capritxosa decisió de la seua consentida i estimada filla Anna, i del seu còmplice i gendre, Pau. A aquesta família li ha arribat l’hora de decidir, de mirar-se cara a cara i revelar com són de consistents els principis de cadascun d’ells; i el més important, saber si tot això té alguna cosa a veure amb la felicitat.

6€

Pont Flotant: ECLIPSI TOTAL

Teatre Calderón Plaça d'Espanya, 15, Alcoi

El pas del temps ha sigut sempre un tema transversal en la dramatúrgia de la companyia. En aquest nou treball, Pont Flotant intenta acostar-se a un tema tan delicat, complex, misteriós i ple de tabús com és la mort, per a tractar de reflexionar sobre com gestionem, com reaccionem, com eduquem, com ens preparem... davant d’aquest fet inevitable i irreversible. En definitiva, com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius.

6€ - 8€

Bambalina Teatre Practicable: CU-CU

Centre Cultural Mario Silvestre Av. País Valencià, 1, Alcoi

Si eres menut, o ho has sigut alguna vegada, hauràs pogut comprovar que créixer no sempre és fàcil… Al teu cos li passen coses que no entens, et sorgixen preguntes a les quals no trobes resposta, et mires a l’espill i t’agradaria que el teu nas deixara de créixer tan ràpid… T’ha passat, veritat?

Circonciencia: REDOXIDABLES

Teatre Salesians Plaça Mossen Josep, 1, Alcoi

Els nostres dos científics repassen conceptes de Redox, l’habitual (i poc coneguda fora d’àmbits científics) reacció de reducció-oxidació. En un moment, perduts entre tanta teoria, decideixen fer ús del suc de llombarda per a convertir-se en Aurora Ribosoma i Armant Neutrí, circocientífics al servei de la divulgació de la ciència per mètodes no convencionals. Nous experiments i noves rutines de circ ensenyant ciència de forma molt original i distesa.

L’Últim Toc Teatre: VINCENT

Teatre Principal Carrer Sant Tomas, 5, Alcoi

A cavall entre el deliri i l’espiritualitat, aquesta peça ens relata la passió, mort i resurrecció de Vincent Van Gogh, el mal anomenat «Crist de les mines de carbó» que tingué una vida intensa, cristològica, que «somniava que pintava i llavors, pintava somnis» i que ens mostrà, entre d’altres coses, que els fruits d’allò que sembrem no sempre els recollim en vida. Perquè, malgrat tot i, encara que estiguem convençuts del contrari, sempre som i serem rellevants per a algú.

Teatro Tribueñe: LA MIRADA DE EROS

Teatre Calderón Plaça d'Espanya, 15, Alcoi

Les creacions en rus i en anglés de Vladimir Nabokov són simètriques com les ales de papallones de la seua col·lecció. Gran mestre del detall, sembla que ha recollit tot allò abandonat per nosaltres com no necessari, tots els pensaments, sensacions i fantasies amagats als racons del cervell i els ha amalgamats en la seua ploma evidenciant l’elementalitat amb la qual l’home sol interpretar aquest fenomen anomenat vida.

6€ - 8€