maig 22, 2024

Default title


Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Bambalina Teatre Practicable: CURIAL I GÜELFA

26 octubre, 2023-10:00 am

Procedència: C. Valenciana
Gènere: Teatre
Durada: 75′
Idioma: Valencià
Públic: Adults i joves + 12 anys
Estrena


Curial i Güelfa és una obra d’amor i gestes cavalleresques. Presenta la dificultosa relació entre dos enamorats de condicions contrastades: ella, una noble i rica senyora vídua, i ell, un jove humil i ociós que busca a qui servir per a prosperar. Quan es troben, s’enamoren, i Güelfa decideix afavorir-lo perquè millore i es convertisca en un cavaller honorable i, així, fer possible la seua unió. Però Curial, quan inicia la seua aventura, comet molts errors i s’envaneix per l’admiració que desperta a causa de la seua bellesa i la valentia que demostra en tots els combats que se li presenten. Güelfa, que el manté sota vigilància tot el temps, queda decebuda per les seues deslleialtats, el menysprea, li retira el suport econòmic i acaba rebutjant-lo dràsticament i sentenciant que no el perdonarà fins que tota la cort de França li ho demane.


Curial i Güelfa es una obra de amor y aventuras caballerescas. Presenta la difícil relación entre dos enamorados de condiciones desiguales: ella, una noble y rica señora viuda, y él, un joven humilde y ocioso que busca a quién servir para prosperar. Al encontrarse se enamoran y Güelfa decide ampararlo para que mejore y se convierta en un honorable caballero, y hacer posible la unión. Pero Curial, al iniciar su aventura, comete errores engreído por la admiración que despierta por su belleza y la valentía que demuestra en los combates. Güelfa, que lo tiene vigilado, queda decepcionada por sus deslealtades, lo menosprecia, le retira el apoyo económico y acaba rechazándolo sentenciando que no lo perdonará hasta que la corte de Francia se lo pida.


Autor: Atribuït a Enyego d’Àvalos. Direcció: Jaume Policarpo. Intèrprets: Marina Alegre, Jorge Valle, Francesc Romeu. Adaptació teatral: Jaume Policarpo. Música original i espai sonor: Gonzalo Manglano i Laia Blasco. Disseny de l’escenografia: Jaume Policarpo, Miguel Ángel Camacho, Salva Vicent. Disseny gràfic i animació en escena: Carol Ugarte. Construcció de l’escenografia, disseny i construcció de màscares: Miguel Ángel Camacho. Disseny i confecció de vestuari: Adame. Il·luminació: Antonio Castro. Disseny gràfic i cartell: Jaume Marco. Fotografia: Vicente A. Jiménez. Vídeo: Sergio Serrano. Producció: Bambalina Teatre Practicable, IVC-GVA, Ajuntament de València, INAEM. Producció executiva i distribució: Ruth Atienza, Marisol Limiñana. Projecte pedagògic: Maribel Bayona, Ruth Atienza. Assistència tècnica: Yapadú. Michel Blasco. Agraïments: Ajuntament d’Algemesí, Sara Boix de MAPUBLI3D

CONTACTE
Bambalina Teatre Practicable, Marisol Limiñana, Tel.: 664576071
A/e: marisol@bambalina.es. Web: www.bambalina.es

Mostra els detalls

Data:
26 octubre, 2023
Hora:
10:00 am
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Teatre Salesians
Plaça Mossen Josep, 1
Alcoi, 03801 Espanya
+ Mapa de Google