Vora 5.000 persones viuen la Mostra d’Alcoi

Acaba la 29 Mostra de Teatre i és hora de fer balanç. El director de la Mostra, Miquel Santamaria, ha qualificat d’èxit rotund aquesta edició i dóna per vàlid l’esquema compacte de programació i activitats professionals reunides en quatre dies, i deixant fora el cap de setmana. Per a Santamaria, “ha estat una fórmula que ha agradat a tots. Per una banda, el públic en general ha pogut veure les funcions amb més tranquil.litat, i d’altra banda, els productors, gestors i responsables de companyies també han combinat a la perfecció la visualització d’espectacles i les mateixes activitats professionals. Així, podem dir que molts d’ells han perllongat la seua presencia tot i no tindre-ho previst, perquè han pogut treballar mot a gust, i no de manera tan concentrada. Ara per ara, és el sistema més útil.”

El director de la Mostra, a l’espera de confirmar les xifres dels últims espectacles del dijous, eleva a vora 5.000 les persones que han participat de la Mostra, bé com a espectadors o bé com a professionals. Una dada importantíssima, superior a la d’anys anteriors i que confirma la idoneïtat d’aquest nou sistema.

Pel que fa a l’activitat professional, ha estat molt interessant i productiva per als gestors de les arts escèniques. En paraules de Santamaria, “la roda de negocis ha funcionat. Algunes companyies han tancat moltes funcions per a l’any que ve, i això és important. Hi ha molt bona percepció. Això pel que fa a les obres consolidades, pel que fa a les estrenes, hi ha temps suficient per a anar incorporar-les a les programacions. Els contactes professionals s’han fet”.

Grans èxits

Santamaria sosté que hi ha hagut una assistència professional rotunda (vora 250 professionals), i també una resposta massiva per part del públic d’Alcoi, que ha omplit els teatres “i en algunes funcions s’ha quedat sense poder entrar, sobretot les que s’han representat en xicotets recintes. Ens sap malament, però farem el possible per repetir-les en el futur pròxim”, ha conclòs.

Per al director de la Mostra, els espectacles han agradat de manera generalitzada, però especialment aquells que es desenvolupen al carrer (Passeig de Cervantes i Plaça de Dins) i els de gran format al Teatre Calderón. Per gèneres, també les comèdies, que han agradat especialment.

Santamaria ha estat molt rotund en dir que “el nivell ha estat molt alt pel que fa als espectacles. Hi ha hagut algunes actuacions memorables. Si haguera de destacar dos, per la resposta del públic, podrien ser la producció de Sol Picó i la Generalitat Valenciana, “Animal de Séquia” de dilluns dia 3, i també ‘La Dansa de la Venjança’, de la companyia ‘La Villarroel’. Ambdues tingueren una afluencia total i una resposta molt positiva del públic”.

Alguns espectacles han tingut més afluència que la mitjana habitual de tot l’any als recintes teatrals alcoians, i alguns podien haver tingut major presència si no fos per la limitació dels espais.