Comença la Mostra 2022 amb l’obertura oficial i l’entrega dels reconeixements als millors espectacles de l’edició de 2021

El dimarts inclou sis representacions i la presentació de l’informe del Circuit teatral valencià

Inaugurada la Mostra de Teatre 2022 amb un important nombre d’espectacles i activitats professionals que es perllongaran fins divendres i amb la presència de programadors, distribuïdors, el director de la Mostra, Miquel Santamaria, el regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat, Abel Guarinos.

La Sala Àgora ha estat testimoni d’un senzill acte on, a banda inaugurar la XXXI edició del festival, s’ha fet entrega dels reconeixements als espectacles més valorats de l’edició passada pels programadors del circuit valencià. 

Així, Juli Cantó, en nom de la companyia ‘La Negra’, ha obtingut el premi als espectacles familiars, per l’espectacle ‘Nautilus’. Cantó ha agraït el guardó i ha reconegut que “tot i la pandèmia, l’obra ha tingut gran recorregut, en part per culpa de la Mostra”. Pel que fa al guardó per al públic en general, ha recaigut en Paula Llorens, per “L’abraçada dels cucs”, de la companyia ‘Cactus Teatre’. Llorens també ha insistit en la importància que per a la progressió de l’obra ha tingut la seua estrena en la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Paula Llorens, per “L’abraçada dels cucs”, de la companyia ‘Cactus Teatre’ i Juli Cantó, en nom de la companyia ‘La Negra’ per l’espectacle ‘Nautilus’.

En l’acte d’obertura, la Mostra, per mitjà del seu director, Miquel Santamaria, ha recordat la figura del recentment desaparegut Juanvi Martínez Luciano, a qui ha definit com “un gran valedor de les arts escèniques, de la Mostra d’Alcoi, del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, de la difusió dels textos teatrals i en definitiva del teatre en valencià. La seua parella ha arreplegat un detall lliurat per la Mostra.

Aquest dimarts, a les 13 hores en el CADA, es presentarà l’informe anual del Circuit Teatral valencià.