Continua el degoteig d’espectacles de teatre i dansa a la Mostra d’Alcoi

Després d’un dia intens a la Mostra de Teatre demà es viurà un altre encara més intens si cap, tant pel seguit d’espectacles que acolliran els escenaris alcoians com per les reunions, presentacions i intercanvis que tindran lloc a l’Àgora Escènica. La vint-i-huitena edició de la Fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi, avança a bon ritme en la tercera jornada.

Konvergentz. Tremor Dance Company. Foto: Gilberto Dobón

Un dels moments claus de la jornada ha sigut la presentació de l’informe d’activitats del Circuit Cultural Valencià, que després d’un anys sense fer-se el recull de dades s’ha reprès i, a més, es torna a presentar a Alcoi: “el Circuit Valencià de Cultura va nàixer amb la Mostra d’Alcoi i per tant, podríem dir, que el Circuit torna a sa casa”, ha explicat Miquel Santamaria, director de la Mostra. Han presentat l’informe el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos i Elba Torres, Coordinadora del Circuit Cultural Valencià.

Abel Guarinos, director general de l’IVC. Foto: Gilberto Dobón

Pel que fa als espectacles, hui s’han viscut un dels dies més forts de la Mostra de Teatre, La Teta Calva, Bramant Teatre, Tremor Dance Company, Pérez i Disla i els andalusos Fernando Hurtado i la Factoria Echegaray.

DIMECRES 30 DE MAIG
Demà els escenaris alcoians tornaran a omplir-se de noves ofertes de teatre, dansa i circ des del matí fins a la nit. A continuació te’n fem un resum.
Per al públic familiar, la Mostra comptarà amb una proposta dels bascos Teatro Gorakada, que presentaran al Teatre Salesians El viaje de Ulises, la història del viatge com a metàfora de la vida, de la lluita contra les dificultats i la forma de resoldre-les. Serà a les 10 hores al Teatre Salesians quan els escolars i els professionals podran gaudir d’aquest esperat muntatge.
Amb un espectacle de titelles, els veterans Bambalina Teatre Practicable estaran de nou a Alcoi, a les 11.30 al Centre Cultural, per presentar-nos un nou treball, es tracta d’una atrevida adaptació del clàssic La Celestina, feta pel dramaturg Jaume Policarpo.
Per estrenar un nou escenari en aquesta edició, la companyia A Saco Producciones, d’Extremadura, aterren al Parc Cervantes, a les 18 hores, amb el seu espectacle itinerant Tanque Gurugú, una proposta de teatre clown per a tots els públics.
Els seguirà una proposta de circ i de teatre dels valencians Lucas Escobedo, que alçarà el teló del Teatre Principal, a les 19 hores, amb l’acurada posada en escena de Habitació 108.
Un dels espectacles més esperats de la Fira valenciana, només estrenat a Catalunya, és el de Moby Dick, l’última producció de Focus protagonitzada per Josep Maria Pou, que encarna el capità Ahab, una adaptació de Juan Cavestany de la novel·la de Herman Melville.
Per a la primera nit a la Plaça de Dins, de Madrid arriba Musicadores de objetos, de la companyia Toom Pak, una proposta musical a cop de percussió, comèdia visual i un ritme desbordant.
ACTIVITATS PROFESSIONALS

Ambient de l’Àgora Escènica. Foto: Gilberto Dobón

Demà s’espera un dia intens a l’Àgora Escènica, ja que a partir de les 11 hores hi haurà una sessió de treball del Projecte COFAE, una activitat interna per als professionals. A partir de les 13 hores començaran les presentacions, que seran obertes. Primer es donaran a conéixer els projectes en pre-producció “Per a Mostra, un botó”. A continuació es presentaran els projectes de COFAE amb col·laboració amb l’INAEM per a 2018 i tot seguit, podrem conèixer el festival madrileny Territorio Violeta, una de les noves col·laboracions de la Mostra.