El Circuit Cultural Valencià torna a casa

La vint-i-huitena edició de la Fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi, avança a bon ritme en la tercera jornada. Hui dimarts l’Institut Valencià de Cultura ha presentat el balanç de dades del Circuit Cultural Valencià respecte a l’any 2017 en el marc de la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Presentació de l’informe de dades del Circuit Cultural Valencià

El Circuit Cultural Valencià és un projecte de cooperació interinstitucional que propicia l’IVC amb els ajuntaments valencians que vulguen presentar programacions escèniques, musicals i audiovisuals variades, estables, professionals i de qualitat.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha sigut l’encarregat de presentar l’informe davant dels professionals que han acudit a la Mostra d’Alcoi: “Estem complint els objectius d’acostar la cultura al major nombre de municipis i tornar a presentar aquestes dades a Alcoi n’és un bon exemple”.

Elba torres, coordinadora Circuit Cultural Valencià ha detallat les dades de l’Informe. Tal i com ha explicat el Circuit Cultural Valencià quasi duplica les xifres d’assistència del 2016 al 2017. Es passa dels 341.485 espectadors de 2016 als 639.931 de 2017. Així mateix, les funcions de diferents disciplines que s’han dut a terme en totes les localitats que formen part del programa també quasi es multipliquen per dos. De les 1.561 de 2016 s’arriba a les 2.400 de 2017.
L’adhesió al Circuit ha anat creixent progressivament de 2015 a 2018. Hi ha hagut un augment de 32 institucions públiques participants durant aquest temps. S’ha passat dels 46 municipis de 2015 als 76 municipis i 2 universitats de 2018.
Actualment, 18 dels municipis que formen part del Circuit Cultural Valencià pertanyen a les comarques d’Alacant, 9 a les de Castelló i 49 a les de València, a més de la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

“El Circuit Valencià de Cultura va nàixer amb la Mostra d’Alcoi i per tant, podríem dir, que el Circuit torna a sa casa”, ha explicat Miquel Santamaria, director de la Mostra.
Durant la presentació s’ha donat a conéixer també un nou sistema de venda d’entrades centralitzats per a tots els membres del Circuit Cultural Valencià.