El Conseller de Cultura, Vicent Marzà, lliura el Premi COFAE a Juan Margallo en la Mostra de Teatre

  • Cultura augmentarà la dotació econòmica destinada al certamen alcoià
  • Jornada intensa de reunions als diferents espais de l’Àgora Escènica
  • Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura, ha presidit els encontres amb els professionals

El Conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha presidit l’acte de lliurament de la primera edició del Premi COFAE a Juan Margallo, que ha tingut lloc este matí a l’espai de l’Àgora Escènica de la Mostra de Teatre d’Alcoi. Marzà ha destacat la millora de les relacions entre el govern valencià i el teatre i així ho ha demostrat amb l’assistència a la Fira Escènica més important del territori valencià.

mostra-12

Marzà ha fet referència a la participació del govern valencià en la Mostra i ha explicat que en les properes edicions el departament de Cultura augmentarà la dotació econòmica que dedicarà a la Fira Escènica alcoiana. “Felicitem la Mostra de Teatre d’Alcoi per mantindre viva la flama de la nostra cultura i farem tot el possible perquè aquest referent es mantinga i augmente el seu impacte”, ha explicat Marzà.

mostra-18

El lliurament de la primera edició del Premi COFAE ha comptat, a més a més, amb la presència del Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona i del director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

mostra-30

Però el gran protagonista de l’acte ha estat l’actor guardonat, Juan Margallo, que ha protagonitzat el moment més emotiu del matí amb el seu discurs, en el qual ha agraït a tot el món del teatre i les arts escèniques, així com també al públic el seu reconeixement.

El jurat de la primera edició d’aquest premi ha decidit reconéixer la trajectòria de Juan Margallo, actor, director i autor teatral amb gran influència en la creació recent i que ha desenvolupat una extensa carrera teatral que comprén més de 20 obres. El jurat ha destacat la seua extensa trajectòria professional i el compromís artístic, social i empresarial de qui és probablement el màxim exponent del Teatre Independent en Espanya.

El Premi COFAE és un reconeixement estatal a una personalitat reconeguda, que arriba de la mà d’aquesta coordinadora de la qual és co-fundadora i membre activa la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Reunió de la Comissió de Circuits Autonòmics

Durant el matí s’han reunit els diferents circuits autonòmics de teatre pertanyents a la Red de Teatros, Circuitos y Festivales Públicos, la Directiva d’ADGAE i els programadors de la Xarxa Alcover. Una jornada intensa de reunions que ha presidit el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. Guarinos ha declarat: “Alcoi és un referent, una fira per a poder gaudir, Alcoi és un eix fonamental per al teatre valencià i amb la política que volem impulsar això ha de ser encara més fonamental”.