Guillem Clua guanya el XLIII Premi de Teatre “CIUTAT D’ALCOI” 2017

 

Dissabte 11 de novembre s’ha fet públic el veredicte del Jurat de la XLIII edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, certamen degà de la dramatúrgia en la nostra llengua. L’acte ha transcorregut a l’inici de la funció programada al Teatre Calderón, amb l’assistència del Director General de l’Institut Valencià de Cultura, de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; del Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis; i de la portaveu del Jurat, Sonia Alejo.

L’autor guardonat és Guillem Clua, amb l’obra «Al damunt dels nostres cants» i ho ha sigut per unanimitat d’un Jurat format per Sonia Alejo (autora i directora teatral, presidenta de l’Associació Valenciana d’Escriptors de Teatre), Salvador Bataller (professor, crític teatral i col·laborador editorial d’Edicions Bromera) i Gemma Miralles (actriu, dramaturga i directora escènica)

Guillem Clua, natural de Barcelona, viu a Madrid i va guanyar anteriorment el Premi Ciutat d’Alcoi en 2002 («Invisibles») i 2004 («La pell en flames»). Aquesta última es va estrenar a la Mostra de Teatre d’Alcoi en 2005 produïda per Teatres de la Generalitat Valenciana i la sala Villarroel de Barcelona. Posteriorment ha estat traduïda a diferents idiomes i representada en diferents països d’Europa i als Estats Units, així com al Centro Dramático Nacional (Madrid) on va obtenir una nominació als Premis Max. L’autor treballa també en televisió habitualment i té una prolífica trajectòria, com ell mateix ha assenyalat, a partir d’aquells primers guardons aconseguits a Alcoi.

En aquesta anualitat s’havien presentat 47 originals, de diferents procedències: 23 del País Valencià, 20 de Catalunya, 2 de Madrid, 1 d’Andalusia i 1 de les Illes Balears. La participació quasi ha duplicat la de l’any anterior i el Jurat ha certificat l’alt nivell dels textos.

El Premi té una dotació per part de l’Ajuntament d’Alcoi de 8.000 euros, a més de l’edició de l’obra en col·laboració amb l’Editorial Bromera. Resta oberta també la possibilitat d’estrenar-se a la Mostra de Teatre d’Alcoi, si la producció es materialitza.

Completem la crònica del certamen, recordant com dilluns dia 6 s’havia presentat l’edició de l’obra guanyadora l’any 2016 i, com a novetat, que s’ha iniciat el germen d’una línia de co-produccions amb grups teatrals alcoians com acompanyament del Premi de Teatre en novembre de cada any. La companyia Teatre Circ ha muntat i estrenat amb molt d’èxit «Central Park West» al Centre Cultural els dies 9 i 10. La iniciativa s’obrirà a tots els grups alcoians en anualitats pròximes.

 

GUILLEM CLUA GANA EL XLIII PREMI DE TEATRE«CIUTAT D’ALCOI» 2017

El sábado 11 de noviembre se ha hizo público el fallo del Jurado de la XLIII edición del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, certamen decano de la dramaturgia en nuestra lengua. El acto transcurrió en el inicio de la función programada en el Teatro Calderón, con la asistencia del Director General del Instituto Valenciano de Cultura, de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; del Concejal de Cultura del Ayuntamiento de Alcoy, Raül Llopis; y de la portavoz del Jurado, Sonia Alejo.

El autor galardonado es Guillem Clua, con la obra «Al damunt dels nostres cants» y lo ha sido por unanimidad de un Jurado formado por Sonia Alejo (autora y directora teatral, presidenta de la Asociación Valenciana de Escritores de Teatro ), Salvador Bataller (profesor, crítico teatral y colaborador editorial de Ediciones Bromera) y Gemma Miralles (actriz, dramaturga y directora escénica)

Guillem Clua, natural de Barcelona, vive en Madrid y ganó anteriormente el Premi Ciutat d’Alcoi 2002 ( «Invisibles») y 2004 ( «La piel en llamas»). Esta última se estrenó en la Mostra de Teatre de Alcoi en 2005 producida por Teatres de la Generalitat Valenciana y la sala Villarroel de Barcelona. Posteriormente ha sido traducida a diferentes idiomas y representada en diferentes países de Europa y en Estados Unidos, así como en el Centro Dramático Nacional (Madrid) donde obtuvo una nominación a los Premios Max. El autor trabaja también en televisión habitualmente y tiene una prolífica trayectoria, como él mismo ha señalado, a partir de aquellos primeros galardones conseguidos en Alcoy.

En esta anualidad se presentaron 47 originales, de diferentes procedencias: 23 del País Valencià, 20 de Cataluña, 2 de Madrid, 1 de Andalucía y 1 de las Islas Baleares. La participación casi ha duplicado la del año anterior y el Jurado ha certificado el alto nivel de los textos.

El Premio tiene una dotación por parte del Ayuntamiento de Alcoy de 8.000 euros, además de la edición de la obra en colaboración con la Editorial Bromera. Resto abierta también la posibilidad de estrenarse en la Muestra de Teatro de Alcoy, si la producción se materializa.

 

Notícies de premsa lliurament XLIII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

http://www.radioalcoy.com/News/New/el-barceloni-guillem-clua-guanya-per-tercera-vegada-ciutat-dalcoi

http://pagina66.com/not/112637/guillem-clua-guanya-el-premi-ciutat-d-alcoi-de-teatre-per-tercera-vegada/

https://www.elnostreperiodic.com/Guillem-Clua-guanya-el-Premi-de-Teatre-Ciutat-d-Alcoi

http://www.aramultimedia.com/ca/cultura/el_xliii_premi_de_teatre__ciutat_d_alcoi__2017_es_per_a_guillem_clua-27233.html

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2017/11/15/barcelones-guillem-clua-logra-ganar/1957684.html