La Mostra de Teatre d’Alcoi oferirà les propostes de 29 companyies en 8 espais

Arribem a la XXVII edició de la fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi, que presenta un programa d’espectacles i activitats ben variat i per a tots els públics.

Entre el 27 de maig i el 2 de juny, 16 companyies valencianes i 13 d’altres 7 territoris autonòmics ens oferiran, en sala i espais oberts, teatre, dansa, circ, musicals, amb autoria clàssica i actual, en 8 espais: teatres Calderón, Principal, Salesians, Centre Cultural, Plaça de Dins, Círculo Industrial, Glorieta i Saló Savoy.

Hi ha estrenes i novetats que poden interessar als públics més diversos, però un any més hem prestat una atenció especial als més joves, de manera que l’oferta als centres educatius i als públics familiars són la meitat de la Mostra.

Entre els autors, trobarem noms del millor teatre actual -Juan Mayorga, Juli Disla, Gabi Ochoa, Roberto García o Gemma Miralles…-, que acummulen diferents premis dramàtics. També textos basats en Miguel Hernández, Kafka, Blasco Ibáñez, la música de Carles Santos, passant per una molt particular versió de la llegenda de sant Jordi o altres contes de literatura infantil clàssica.

Hi trobarem companyies habituals, quasi obligades, després de tants anys, i que volen estrenar a la Mostra, però també altres que encara no havíem tingut l’oportunitat d’acollir, tant valencianes com forànies, entre les quals el Teatro Español, Teatro del Barrio, Sala Atrium, Factoria Echegaray o l’Orquestra de Cambra de l’Empordà-.

Com és obligat, la Mostra segueix fidel al seu objectiu primigeni de ser l’aparador de la producció teatral valenciana, ben complementada per companyies de molt diversa procedència. La selecció d’espectacles d’enguany busca oferir als responsables de programació de les diferents xarxes d’exhibició, com el Circuit Valencià de Cultura o La Red Española de Teatros, propostes per omplir agendes de la temporada següent. Ara mateix, quan sembla reviscolar l’activitat i coordinació dels nostres teatres públics, la Mostra suposa un punt d’estrena i de trobada per a l’anàlisi conjunt de l’actualitat, imprescindible per als gestors i les productores.

L’espai professional de l’Àgora Escènica, acollirà també activitats de difusió, presentació de projectes i trobada durant els dies centrals de la fira. Això també reafirma el treball, al llarg de l’any, de la mà amb altres fires, festivals i organitzacions culturals de tot l’estat.

Hem procurat, al mateix temps, oferir una diversitat de muntatges que puguen ser atractius per a la gent d’Alcoi i comarca, que considerem imprescindible en les programacions de tot l’any i, especialment, en aquest final de temporada tan intens com és la Mostra. Per això, tant els preus com els horaris estan pensats per facilitar aquelles obres que poden interessar més als diferents segments de públic, als seguidors de les novetats o, simplement, als qui vol disfrutar una setmana intensa de sensacions davant d’un escenari.

Agraïm el suport dels col·laboradors, institucionals i privats, alhora que convidem a tots, professionals i públic, docents i alumnes, de totes les edats, procedències i sensibilitats, a acompanyar-nos i demostrar, un any més, que Alcoi és, indiscutiblement, una ciutat capital per al Teatre i la Cultura.