Premis Mostra de Teatre 2023

Los Pfeiffer i La Vidua Valenciana

La selecció de les obres d’aquest Premi Mostra de Teatre es fa cada any per votació dels responsables de sales teatrals del Circuit Cultural Valencià, entre els munatges procedents de la Comunitat. Les companyies guardonades reben en l’edició següent de la Mostra, una molt especial calavera de Iorick, objecte símbòlic de la fira valenciana d’Arts Escèniques.

Tancada la recepció de vots, entre les que es van programar en la darrera edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi 2023, han resultat distingides:

En la categoria d’espectacles infantils i familiars, LOS PFEIFFER, de Marisa Ibàñez i la companyia de circ LA TROUPE MALABÓ. Un espectacle gens convencional, on la música és l’eix de la narració, emmarcada en una societat distòpica futura.

Entre els muntatges per a públic general jove i adult, s’ha destacat LA VÍDUA VALENCIANA, revisió fresca i divertida d’Adrià Novella, a partir del text de Lope de Vega, amb producció de la companyia LA VALENCIANA amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, que incorpora amb encert elements folclòrics de la terra sense perdre el context de l’original clàssic.


Es castellano:

La selección de las obras de este Premi Mostra de Teatre se realiza cada año por votación de los reponsables de salas teatrales del Circuit Cultural Valencià entre los montajes procedentes de la Comunitat, Las compañías galardonadas reciben en la edición siguiente de la Mostra, una muy especial Calavera de de Yorick, objeto simbólico de la feria valenciana de Artes Escénicas.

Finalizado el plazo de recepción de votos, entre las que se programaron en la última edición de la Mostra de Teatre de Alcoi 2023, han resultado distinguidas:

En la categoria de espectáculos infantiles y familiares, LOS PFEIFFER, de Marisa Ibáñez y la compañía de circo LA TROUPE MALABÓ. Un espectáculo circense nada convencional, donde la música es eje de la narración enmarcada en una sociedad distópica futura.

Entre los montajes para público general joven y adulto, se ha destacado LA VÍDUA VALENCIANA, revisión fresca y divertida de Adrián Novvella a partir del texto de Lope de Vega, con producción de la compañía LA VALENCIANA y el apoyo del Institut Valencià de Cultura, que incorpora con acierto elementos folclóricos sin perder el contexto del original clásico.