Ritme frenètic d’espectacles de teatre, dansa i humor en la cinquena jornada de Mostra d’Alcoi

  • Les companyies han ocupat hui dimecres els sis espais del certamen
  • Dijous també serà un dia intens de muntatges teatrals i activitats professionals

La cinquena jornada de la Mostra de Teatre d’Alcoi s’ha viscut a un ritme frenètic, tant pel que fa a l’àmbit professional com pel que fa a l’oferta teatral.

El dia ha arrancat al Teatre Salesians amb els valencians La Teta Calva i la seua posada en escena El oro de Jeremías, un text de Laia Cárdenas i Xavo Giménez, una obra per a xiquets i xiquetes, una comèdia del proper oest i un cant als forasters de la llibertat, com diu la seua ressenya. Xavo Giménez i Jordi Carbonell s’han posat el públic escolar a la butxaca.

El Oro de Jeremías. La Teta Calva

El Teatre Principal ha acollilt La más fuerte, una adaptació de Jerónimo Cornelles del text d’August Strindberg. Bramant Teatre proposa una actualització d’aquesta breu peça sueca de 1888, transformanmt els seus quinze minuts originals en prop de setanta.

La más fuerte, Bramant Teatre

I de nou la Plaça de Dins s’ha omplert de gom a gom amb un nou espectacle de circ, en aquesta ocasió un espectacle dels madrilenys La Industria teatrera: Nàufrags. Al Teatre Calderón s’ha vist una versió del mite d’Eurípides, Medea, una de les històries de traïció més dramàtiques mai escrites. És una producció de Thomas Noon Dance i el Mercat de les Flors de Barcelona.

Industrial Teatrera. Náufragos

I la jornada l’han tancada Dacsa Produccions amb El último viaje de Cary Grant i la companyia Aéreas Teatro amb De totas las bellas las más bellotas.

De todas las bellas las más bellotas. Aéreas Teatro

DIJOUS, 2 DE JUNY
Espectacles

Dos sessions matinals de Screen Man (9.30 i 11.15 hores) obriran la jornada de dijous. Els més menuts podran gaudir d’un veterà de la Mostra de Teatre d’Alcoi, es tracta de Tian Gombau amb el seu Teatre de l’Home Dibuixat, que en aquesta ocasió vol acostar-se al públic infantil amb l’home pantalla i el seu univers particular en el qual juga amb les imatges. Titelles, ombres i imatges combinen en un espectacle amable i divertit que acull l’escenari del Centre Cultural.

20151109-22

Simultàniament els escolars gaudiran a l’escenari del Teatre Salesians (10.15 hores) d’un curiós espectacle de Bambalina Teatre Practicable. Jaume Policarpo dirigeix en aquesta ocasió a Ruth Atienza, Àlex Cantó i Miguel Seguí en Cubs, una obra d’improvització que farà partíceps els menuts espectadors, que hauran de triar a partir dels cubs les històries que volen sentir.

Des d’Euskadi arriben a la Mostra de Teatre d’Alcoi Malas Compañias amb Txatarra, un espectacle de circ i teatre que utilitza l’humor, la manipulació d’objectes i l’acrobàcia per submergir l’espectador en un treball espectacular, divertit i tendre. Serà a les 18.30 hores a la Plaça de Dins.

Réquiem. La (in) Dependent

A les 19.30 hores, el Teatre Principal acollirà el nou espectacle de la (in)Dependent, Rèquiem, una història de persones que es van apropant a la utopia de véncer la mort. A les 22 hores al Teatre Calderón, Atalaya i Festival Grec de Barcelona representaran l’obra Marat/Sade, de Peter Weiss.

Ben entrada la nit, a les 23.45 hores, és el torn del Centre Cultural amb un atrevit muntatge de la valenciana Patricia Pardo, que posarà en escena a la Mostra Cul Kombat, un text de Guadalupe Saéz i ella mateixa.

Activitats professionals

De nou, l’Àgora Escènica serà el punt de trobada dels professionals per segon dia consecutiu a la Mostra de Teatre d’Alcoi. Durant el matí es faran diferents presentacions: a les 11.30 es presentarà “Temporades escèniques en ingualtat de gènere”, per la Plataforma de Dones i Homes de la Cultura Valenciana, a les 12.15, el Festival d’Arts Escèniques València, Tercera Setmana, a les 12.30, es presentarà el IETM València Plenary Meeting 2016, a les 12.45 la Fira B! Del Teatre de les Illes Balears 2016, a les 13 hores Mercares 2016. I finalment, a les 13.15, es presentaran les bases del XLII Premi Ciutat de Teatre Ciutat d’Alcoi.

Elevator Pitch

Recordem que la Mostra de Teatre d’Alcoi oferirà en aquesta edició una novetat important encarada als professionals que durant aquests dies arriben a la Fira a compartir projectes i experiències. Es tracta d’un innovador servei que possibilitarà a actors, actrius, companyies, empreses o productors presentar les seues idees i iniciatives durant tres minuts i davant d’una càmera.

Demà, 2 juny entre les 10 i les 14 hores, la Mostra disposarà en l’Àgora Escènica una càmera per als interessats que vullguen utilitzar aquest servei. El resultat estarà disponible immediatament al Canal de You Tube de la Mostra de Teatre d’Alcoi per tal que els professionals el puguen fer servir per vendre el seu projecte. És tracta d’una oportunitat única per vendre un projecte de manera immediata a qualsevol persona i en qualsevol moment.

Hui ja han passat per l’Elevator Pitch de la Mostra una desena de professionals de les arts escèniques, entre actors i actrius, productors i distribuïdors.

Els professionals interessats poden reservar ja el seu espai a través del correu electrònic mostradeteatre@alcoi.org o el mateix dia a l’Àgora Escènica.

Per definició, un “elevator pitch” és la presentació d’un negoci empresa a un potencial inversor en tres minuts, durant els quals s’ha de vendre un projecte de manera directa, concreta i a més transmetre passió.