Set autonomies diferents presentaran les seues propostes de teatre, circ i dansa a la Mostra d’Alcoi

La Mostra de Teatre d’Alcoi es consolida cada any com a trampolí per a que les companyies puguen programar la temporada següent tant als escenaris valencians com als teatres de tot l’estat. Per això, enguany, tot i que més de la meitat de la programació l’omplin les valencianes, un 40% de les companyies que presentaran espectacle a la Fira Escènica Professional Valenciana vénen de fora del nostre territori amb la finalitat d’agradar els centenars de professionals que passaran pels teatres i carrers alcoians entre el 27 de maig i el 2 de juny.

Seran els andalusos Da.Te. Danza qui ompliran el primer matí de la Mostra amb Akari, un espectacle pensat per al públic de primera infància amb el qual s’indaga en la manera en què es desenvolupa la sensibilitat d’un bebé i la seua visió dels altres. Des d’Aragó, i per segon any consecutiu, el Centro de Producción Teatral Viridiana presenta Mantero, un espectacle de que juga amb la llum i que integra un seguit de contes tradicionals dirigits també al públic infantil. A qui va dirigit també l’espectacle dels catalans Afónics Produccions & Pep López, Terra de Dracs, un text de Pep López Martina que fa ús d’instruments ètnics i electrònics combinats amb dibuixos animats en 3D que de ben segur entusiasmarà els menuts de la casa.

La primera vesprada de l’escenari de la Plaça de Dins serà per als bascos Hortzmuga Teatroa, que amb el seu muntatge Femmes faran participar el públic com a personatges principals, secundaris o figurants per tal de crear una nova història. El Centre de Titelles de Lleida repeteix un any més a Alcoi disposat a conquerir l’atenció del públic familiar, i ho fa amb un original espectacle, Hathi, que té com a protagonista un gran elefant de qui els menuts no se’n voldran separar. Un espectacle amb música en directe, perfecte per a atraure les mirades de tot aquell que s’acosta a la plaça. I al mateix escenari tindrem també la companyia de Castella i Lleó, Cirk About It amb l’espectacle El apartamento, una proposta de circ fonamentat en els equilibris i salts acrobàtics, amb algunes pinzellades d’humor.

Click per a descarregar / Click para descargar
Des de Madrid, arriba el Teatro Español amb el seu atrevit espectacle, Sofía, un monòleg escrit per Ignacio García May que interpretarà l’actriu Victoria Salvador, en el paper de reina emèrita, amb l’objectiu de fer una fidel radiografia de la nostra societat. La companyia catalana Sala Atrium arriba a Alcoi amb una proposta de l’autor Juan Mayorga, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2013 i un dels principals renovadors del teatre espanyol contemporani. I de Catalunya també vindrà l’Orquestra de Cambra de l’Empordà per oferir el seu peculiar Concerto a tempo d’humore, un concert teatral humorístic per a tots els públics amb el qual celebraran el seu vint-i-cinqué aniversari.
Cap al final de la setmana el Teatre Principal acollirà els andalusos Factoría Echegaray & Stroke 114 amb la seua versió de Belén Santa-Olalla de El proceso, de Kafka. I els de Madrid Teatro del Barrio arriben amb Emilia, una obra sobre dones, escrita, dirigida i interpretada per dones.
La representació de les Illes Balears arriba de la mà de Iguana Teatre/Teatre de la Sargantana que amb el seu espectacle Hanna dels tres països contaran tres històries de tres dones diferents que sorprendrà el públic familiar amb elements purament teatrals com el Clown, el bufó o la màscara i el teatre d’objectes.
Tancarà la Mostra al Teatre Calderón la reconegudíssima clown Pepa Plana amb el seu Paradís Pintat, un espectacle divertit que també ens connectarà amb la cara més tràgica del món on vivim.