Dos espectacles al Teatre Calderón obrin el pas a una setmana intensa de teatre a Alcoi

  • Bona resposta del públic a les sessions inaugurals de la 26 edició de la Mostra de Teatre
  • Dilluns hi haurà titelles al Centre Cultural, circ a la Plaça de Dins i una obra sobre memòria històrica al Teatre Principal

La XXVI edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi ja està en marxa. L’últim cap de setmana del mes de maig ha obert el pas a una setmana intensa de teatre i dansa a Alcoi. La vesprada de dissabte el Teatre Calderón va acollir al seu escenari l’esperada actuació de la companyia Ananda Dansa i el seu multipremiat espectacle Pinoxxio. Diumenge al matí ha sigut per als més xicotets de la casa, que han pogut gaudir d’un particular homenatge a la mítica banda The Bítels de la mà de La Petita Malumaluga i el seu Bítels per a bebés.

ananda_dansa-8

Amb l’aval dels set premis rebuts en la darrera edició dels Premis MAX, Ananda Dansa va aterrar al Teatre Calderón amb l’objectiu d’envair de màgia cada racó de l’escenari, i ho va aconseguir. El públic va poder gaudir d’un espectacle de dansa contemporània impecable a partir d’una peculiar adaptació del conte clàssic Pinocchio, de Carlo Collodi. L’actriu Ana Luján, una de les premiades amb els MAX, va deixar meravellat els espectadors alcoians amb la seua interpretació del protagonista de PinoXXio.

El cap de setmana inaugural de la Mostra ha inclós també una novetat absoluta, l’espectacle per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. Quatre músics en moviment i una ballarina han convidat els més menuts a formar part d’un càlid i emotiu homenatge a The Beatles. Això és Bítels per a bebés (concert tribut a The Beatles) de la companyia La Petita Malumaluga, una de les produccions més ambicioses creades per a infants en els últims anys.

malumaluga-8

L’escenari del Teatre Calderón ha sigut envaït durant unes hores per xiquets, xiquetes, pares i mares que han envoltat els músics i actors pels quatre costats, que s’han integrat perfectament a l’espectacle, acostant-se als músics amb absoluta llibertat i espontaneïtat.

 

DILLUNS, 30 DE MAIG

La jornada de dilluns començarà a les 18’30 hores al Centre Cultural amb històries meravelloses que s’amaguen dins d’un piano. Es tracta d’El Petit Piano, de Joan Andreu Vallvé, que porta a l’escenari el Centre de Titelles de Lleida. El públic tindrà l’oportunitat d’endinsar-se en el joc escènic d’uns titelles i d’uns dibuixos animats que evoquen la figura d’un pianista, compositor, mestre i pare de família.

EL PETIT PIANO_web

La vesprada continuarà amb la inauguració de l’escenari de la Plaça de Dins (19.30 hores) a càrrec del Circ Bover que porta a la Mostra d’Alcoi una producció especial, Vincles, per a celebrar la primera dècada de la companyia. Aquest ambiciós projecte és totalment innovador pel que fa a l’àmbit del circ contemporani però es manté fidel a les característiques essencials de la companyia: la recerca de nous llenguatges, la qualitat artística i tècnica, la proximitat amb el públic i la música en directe. Un espectacle molt apropiat per al públic de la Plaça de Dins.

circ bover

La companyia aragonesa Producciones Viridiana completarà la jornada de dilluns al Teatre Principal, a les 20.30 hores. Ligeros de equipaje és unn text de Jesús Arbués que pretén, amb una història de ficció, creada a partir de testimonis reals, recuperar la vertadera història de centenars de persones, aquelles que en 1939 van haver de creuar a través dels Pirineus la frontera francesa.

ligeros de equipaje

A partir de hui, cada dia sobre les 18 hores enviarem una nota de premsa de resum del dia i la prèvia del següent.