Titelles, circ contemporani al carrer i memòria històrica a la Mostra d’Alcoi

  • Dimarts s’inaugura l’espai de l’Àgora Escènica amb les activitats per als professionals
  • La sessió matinal serà per al públic escolar, de vesprada hi haurà circ a la Plaça de dins i dansa al Teatre Calderón.
  • Juanjo Artero protagonitzarà El Milagro de la Tierra al Principal i el Centre Cultural acollirà una obra històrica de Trinchera Teatral

Després d’un cap de setmana relaxat d’espectacles, hui dilluns la Mostra d’Alcoi ja ha començat amb un ritme frenètic. El Centre Cultural, la Plaça de Dins i el Teatre Principal han inaugurat els seus escenaris i l’Àgora Escènica, ha obert ja les portes amb l’atenció als professionals inscrits.

El Centre Cultural ha obert la setmana de teatre amb històries meravelloses que s’amaguen dins d’un piano. El Centre de Titelles de Lleida s’ha posat el públic a la butxaca amb El petit piano, un joc escènic de titelles i de dibuixos animats evocant la figura d’un pianista, compositor, mestre i pare de família.

centre_titelles_lleida-6

La companyia Circ Bover ha inaugurat l’escenari de la Plaça de Dins amb Vincles, un ambiciós projecte totalment innovador en l’àmbit del circ contemporani.

El Circ Bover a la Plaça de Dins - Mostra de Teatre d'Alcoi 2016

Amb Ligeros de equipaje de Producciones Viridiana, el Teatre Principal ha obert el teló de la Mostra d’Alcoi, un text sobre la memòria històrica que recrea diverses històries de testimonis reals durant la postguerra espanyola.

Ligeros de equipaje. Producciones Viridiana. Teatre Principal.

 

DIMARTS, 31 DE MAIG

Espectacles

Demà serà un dia intens pel que fa a actuacions. La jornada començarà a les 10 hores amb una actuació per al públic escolar al Teatre Salesians. Els encarregats de fer riure els menuts són Monma Mingot i David Novell de la companyia eivissenca Clownidoscopio. Ho faran amb un espectacle de clown, Fràgil, al Teatre Salesians.

fragil-logo-ambmarc

Per la vesprada, l’Associació e Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana presentarà a la Plaça de Dins (18.30 hores), un Combinat de Circ Contemporani, amb la participació de companyies i professionals que mostren els seus espectacles a tots els públics. Una oportunitat única per gaudir de bon circ a l’aire lliure.

combinatcirc

El Teatre Calderón (20.30 hores) serà l’escenari escollit per a la producció de Otradanza i Culturarts, Clandestino, un text d’Asun Noales que dirigeix ella mateixa és un espectacle de dansa que fa un salt enrere des de la contemporaneïtat al naixement d’una nova modernitat, un espai simbòlic de qualsevol metròpolis.

Clandestino_13

El televisiu Juanjo Artero és el protagonista de l’obra El milagro de la tierra, que es presentarà al Teatre Calderón a les 21.50 hores. Juanjo Artero i Toniflix Producciones són els encarregats de portar a l’escenari aquest curiós homenatge a molts dels autors i personatges als quals ha interpretat l’actor madrileny al llarg de la seua trajectòria teatral.

EL MILAGRO DE LA TIERRA con Juanjo Artero. De Juan Asperilla Y dirigido por Laila Ripoll. @Margot Riofrío Viñals (4)

Tancarà la jornada l’obra Pinedas tejen lirios de la productora Trinchera Teatral, un espectacle inspirat en la història de Mariana Pineda, sentenciada a garrot vil per brodar una bandera amb les paraules llibertat, igualtat i llei, en 1831. Serà a les 23.15 hores al Centre Cultural.

 

Activitats professionals

Demà dimarts, a partir de les 10 hores s’obrià l’Àgora Escènica, l’espai on tindran lloc totes les trobades i reunions del sector i totes les activitats professionals programades durant la Fira Escènica. Cal recordar que aquest nou espai, que substitueix la Llotja d’altres edicions, es convertirà en un espai de mercat obert a l’intercanvi d’experiències artístiques i a les relacions professionals

El matí es dedicarà a les acreditacions i l’atenció als professionals i tindrà lloc el Taller COFAE 2016, un curs de màrketing i comunicació adreçat a artistes i companyies d’arts escèniques, d’11 a 14 hores. .

Demà es posarà en marxa la novetat important d’aquesta edició, la figura del facilitador PRO, que consisteix a posar en contacte professionals que no es coneguen entre ells, amb iniciativa pròpia i també per encàrrec de professionals que necessiten establir contacte amb algú. Aquest servei estarà disponible a l’espai professional de l’Àgora Escènica del 31 de maig al 2 de juny.