La Mostra de Teatre d’Alcoi aspira a superar els 10.000 espectadors en la present edició

  • Els professionals han reservat ja vora 1.700 places per als espectacles
  • Les places oferides per al públic escolar es van exhaurir en 48 hores

Xavi Castillo en la edició 2015 de la Mostra

La Mostra de Teatre d’Alcoi aspira a superar en aquesta XXVI edició els 10.000 espectadors, que ompliran els 30 espectacles que tindran lloc entre el 28 de maig i el 3 de juny. Aquesta xifra superaria amb escreix els 8.500 espectadors de 2015. La Fira escènica alcoiana ofereix enguany 11.000 places en cinc espais diferents, d’aquestes places, 8.400 són en sales i 2.500 a l’aire lliure.

Les entrades per als 30 espectacles de 27 companyies diferents es poden comprar ja a les taquilles dels teatres i també a través de la pàgina web d’Instanticket.

Els professionals ja han reservat vora 1.700 places per veure els espectacles de teatre, dansa, circ o musical que ofereix la Mostra i les 1.300 places reservades per al públic escolar es van exhaurir en només 48 hores.

Cal destacar que les entrades s’han exhaurit ja al Teatre Calderón per a les tres funcions de l’innovador espectacle musical per a menuts de 0 a 3 anys, que tindrà lloc el diumenge de matí.

A més a més, hi ha moltes funcions al Centre Cultural o al Teatre Principal que van omplint a molt bon ritme l’aforament de les sales.

LA MOSTRA MÉS JOVE

Un destacat important té en aquesta edició l’oferta per al públic infantil i juvenil, emmarcada a la secció especial anomenada “La Mostra més jove”. Dins d’aquesta denominació s’inclouen les obres per a públic escolar, que enguany han superat les previsions de reserva. Aquest creixement i consolidació d’aquesta part de la Mostra assegura l’augment de l’oferta per a les posteriors edicions. La Mostra de Teatre es felicita, a més a més, per la iniciativa anunciada per l’Ajuntament d’Alcoi del projecte de Mostra de Teatre Escolar per al curs vinent.

Novetat absoluta és l’espectacle per a bebés de la companyia La Petita Malumaluga que acollirà el Teatre Calderon diumenge, 29 de maig, en sessió matinal. Bítels per a bebés és un espectacle concert per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys amb un recorregut per les peces més emblemàtiques de The Beatles, i una posada en escena interactiva.

Bitels per a Bebés / Cia. La Petita Malumaluga

Bitels per a Bebés/ Cia. La Petita Malumaluga

La plaça de Dins torna a ser el referent de les representacions a l’aire lliure de vesprada, a destacar Vincles de la companyia Circ Bover, una bona oportunitat de gaudir d’una bona estona de teatre de qualitat dilluns, 30 de maig, a les 19.30 hores.

El Teatre Salesians acollirà com cada any les representacions per a públic escolar, destaca un nou espectacle de la companyia de la Vall d’Albaida, Bambalina Teatre, que posarà es escena un espectacle d’improvisació, Cubs, que deixarà bocabadats els més menuts. L’Horta Teatre o El Teatre de l’Home Dibuixat repeteixen també a la Mostra amb els seues espectacles Lil·liput i Screen Man, dels quals es podrà gaudir al Centre Cultural.

 

ÀGORA ESCÈNICA

Com cada any, les activitats professionals donen un prestigi estatal a la Mostra de Teatre d’Alcoi, que, de nou, comptarà amb una nodrida participació d’agents culturals de diversa procedència territorial i tipologia de gestió.

L’espai de trobada serà l’Àgora Escènica, on es lliurarà la primera edició del Premio COFAE, reconeixement estatal a una personalitat reconeguda, que arriba de la mà d’aquesta coordinadora de la qual és co-fundadora i membre activa la Mostra de Teatre d’Alcoi.

La Mostra d’Alcoi serà de nou la seu d’importants reunions, com ara la dels socis i programadors de la Xarxa Alcover, de la directiva d’ADGAE o de la Comisión de Circuitos de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales públicos.