Més de 300 professionals passaran per Alcoi durant la Mostra de Teatre

El XLII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi presentarà les seues bases durant la Mostra i es lliurarà el pròxim mes de novembre

Públic a una actuació de carrer durant la Mostra de Teatre d'Alcoi 2016

Públic a una actuació de carrer durant la Mostra de Teatre d’Alcoi 2016

La XXVI Mostra de Teatre d’Alcoi ja té més de 300 agents culturals acreditats, que durant la Fira Escènica compartiran projectes i experiències. I és que, a banda de preludiar la temporada teatral amb tot tipus de propostes dramàtiques, la Mostra de Teatre d’Alcoi fa una clara aposta per la cooperació amb circuits, xarxes i projectes interautonòmics i multiculturals.

El nou espai de l’Àgora Escènica, que substitueix la Llotja d’altres edicions, es convertirà en un espai de mercat obert a l’intercanvi d’experiències artístiques i a les relacions professionals. En aquest espai es lliurarà el Premio COFAE, reconeixement estatal a una personalitat reconeguda, que arriba de la mà d’aquesta coordinadora de la qual és co-fundadora i membre activa la Mostra de Teatre d’Alcoi.

El jurat de la primera edició d’aquest premi ha decidit reconéixer la trajectòria de Juan Margallo, actor, director i autor teatral amb gran influència en la creació recent i que ha desenvolupat una extensa carrera teatral que comprén més de 20 obres. El jurat ha destacat la seua extensa trajectòria professional i el compromís artístic, social i empresarial de qui és probablement el màxim exponent del Teatre Independent en Espanya. Margallo acudirà al lliurament del premi, que serà el dia 1 de juny a l’espai central de l’Àgora a partir de les 13.30 hores.

La Mostra d’Alcoi serà de nou la seu d’importants reunions, com ara la dels socis i programadors de la Xarxa Alcover, de la directiva d’ADGAE o de la Comisión de Circuitos de la Red Pública Española de Teatros, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública.

Com a novetat important la Mostra d’Alcoi comptarà amb la figura del facilitador PRO, que consisteix a posar en contacte professionals que no es coneguen entre ells, amb iniciativa pròpia i també per encàrrec de professionals que necessiten establir contacte amb algú. Aquest servei estarà disponible a l’espai professional de l’Àgora Escènica del 31 de maig al 2 de juny.

La Mostra d’Alcoi, que comptarà amb una nodrida participació d’agents culturals de diversa procedència territorial i tipologia de gestió, acollirà en aquesta edició el Taller COFAE 2016, un curs de màrketing i comunicació adreçat a artistes i companyies d’arts escèniques que es farà el dimarts, 31 de maig, d’11 a 14 hores a l’Àgora Escènica.

PREMI DE TEATRE CIUTAT D’ALCOI

L’Ajuntament d’Alcoi organitza un any més el Premi de Teatre “Ciutat d’Alcoi”, que enguany arriba a la seua 42 edició amb una novetat important, que és el seu canvi de model, una adaptació de les bases per al moment actual amb facilitats d’edició i d’estrena per a l’obra premiada.

Les bases del mateix es presentaran al llarg de l’actual edició de la Mostra, el dijous 2 de juny, i es lliurarà al mes de novembre en una setmana en què es potenciaran les representacions amateurs locals.


El termini per presentar les obres d’aquest certamen en la nostra llengua acaba el
15 de setembre de 2016. La dotació del premi és de 8.000 euros i el guanyador serà invitat a formar part del jurat de l’edició següent. El lliurament serà 12 de novembre.

A Josep Lluís Sirera

La Mostra de Teatre d’Alcoi ha volgut dedicar aquesta edició a Josep Lluís Sirera, que va morir a finals de l’any passat. La vinculació de Sirera amb la Mostra ha sigut sempre molt estreta com a autor, crític i espectador de luxe, però és més especial encara la seua relació amb el Premi de Teatre ciutat d’Alcoi, del qual va ser diverses vegades jurat i portaveu, a més d’haver guanyat el premi el 1971, l’any d’estrena del certamen.