Ritme frenètic de presentacions de projectes i festivals i estrenes de nous espectacles en el cinqué dia de la Mostra

Continua l’activitat frenètica a la 27a edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi. Durant la jornada de dimecres els espectacles s’han succeït tal i com estava programat, tot i que a la Plaça de Dins han estat pendents de l’oratge, però ha estat a l’Àgora Escènica on el ritme no ha cessat, sobretot amb la presentació de nous projectes, estudis i festivals.

El matí ha començat amb les reunions dels professionals, que s’han mantingut en privat, i cap al migdia, la sala de presentacions d’actes ha acollit els diferents protagonistes. Primer, s’ha fet públic l’estudi de mobilitat, a càrrec de COFAE (Coordinadora de Fires Escèniques de l’Estat) en el qual s’ha analitzat el paper clau que tenen les diferents fires que tenen lloc a tot el territori espanyol i que beneficien tant a les comunitats com a les companyies.

Seguidament, el dramaturg Josep Policarpo ha presentat la nova imatge del Teatre Escalante, del qual és director actualment, i ha parlat de la nova programació i de l’estudi sobre els professionals de les arts escèniques i la presència de les dones en els diferents àmbits de creació i gestió. En el mateix acte, en el mateix acte, la diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió social, Rosa Pérez Garijo, ha presentat les produccions de la pròxima temporada

En la mateixa Àgora s’ha donat a conéixer també l’Associació de Professionals d’Art de Carrer (PATEA) i el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, que tindrà lloc el pròxim mes de juliol.

Pel que fa als espectacles, la veterana companyia Bambalina ha començat la jornada al Centre Cultural amb el seu nou personatge, ‘Kiti-kraft’ i el matí ha continuat amb més propostes per als menuts al Teatre Salesians, on Teatre de l’Abast ha presentat ‘Lluna, dos i tres!’.
La Plaça de Dins, el Teatre Principal i el Calderón han continuat amb la seua programació habitual i el nou escenari de la Mostra, el Cercle Industrial ha tancat la jornada amb la companyia Bramant i la segona part d’aquell ‘Construyendo a Verónica’, amb el mateix format encara innovador, i el títol ‘Hijos de Verónica’.

DIJOUS 1 DE JUNY
Espectacles:

Demà continuarà una jornada intensa de teatre, hi ha tot una gran varietat de propostes, començarà amb L’Horta Teatre i Eventime estrenen el musical ‘Las 3 cerditas’, a les 10 hores al Teatre Salesians, i continuarà amb Cariño, Juli Disla al Centre Cultural, la versió en castellà d’una obra que ja ha funcionat als teatres valencians.
A la Plaça de Dins tindrem també la companyia de Castella i Lleó, Cirk About It amb l’espectacle El apartamento, una proposta de circ fonamentat en els equilibris i salts acrobàtics, amb algunes pinzellades d’humor, serà a les 18.15 hores.
A les 19.15 hores el Teatre Principal acollirà els andalusos Factoría Echegaray & Stroke 114 amb la seua versió de Belén Santa-Olalla de El proceso, de Kafka. La música vindrà de la mà de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà per oferir el seu peculiar Concerto a tempo d’humore, un concert teatral humorístic per a tots els públics amb el qual celebraran el seu vint-i-cinqué aniversari, a les 21 hores al Teatre Calderón. I per tancar, a les 23 hores, Teatro del Barrio arriben amb Emilia, una obra sobre dones, escrita, dirigida i interpretada per dones.

Activitats professionals:

A l’Àgora Escènica el dijous al matí hi haurà més presentacions, primer, la Xarxa Alcover presentarà el seu llibre i audiovisual “XX anys del Projecte Alcover” i a continuació, es donaran a conéxer les bases del XLIII Premi Ciutat d’Alcoi. Seguidament es farà un col•loqui amb autors i autores sobre l’escriptura dramàtica valenciana actual.