Tres companyies valencianes obrin la setmana gran de les arts escèniques a Alcoi

La vint-i-huitena edició de la Fira escènica professional valenciana, la Mostra de Teatre d’Alcoi, ha començat a rodar aquest cap de setmana de manera progressiva, una funció dissabte i dues dilluns, per entrar de ple demà dimarts amb una atapeïda programació que omplirà cinc dels set escenaris previstos per a aquesta edició.

Dissabte la Mostra va començar de la manera més divertida possible amb Merlín, la Leyenda i el seu protagonista de renom Javier Gurruchaga, un èxit de la companyia valenciana Trencadís Produccions que va agradar el nombrós públic que es va congregar al Teatre Calderón.

Merlín, un musical de leyenda. Teatre Calderón. Gilberto Dobón

Hui dilluns les companyies Maduixa Teatre i La Ravalera amb els seus muntatges al Teatre Calderón. Mülier intentaran sorprendre el públic alcoià amb el seu gran muntatge de llums i El Dia D estrena escenari, la sala d’assajos del Calderón, amb una atrevida posada en escena.

DIMARTS 28 DE MAIG
Demà arrancarà un dels dies més forts de la Mostra de Teatre, ja que, a més de la vertiginosa programació de sis funcions en cinc escenaris, serà quan es done per inaugurada l’Àgora Escènica, que ja s’ha obert hui per a les acreditar els professionals, però que demà començarà a acollir diferents reunions i presentacions.

Pel que fa a les representacions, el matí començarà a les 10 hores al Teatre Salesians amb La Teta Calva, companyia que torna a Alcoi amb El tambor de Cora, “la història de dos cors que es necessiten per seguir vivint”. Els seguiran Bramant Teatre al Centre Cultural a les 11.15 amb Microepisodis de feixisme quotidià, un projecte escènic que revisita la família tradicional amb el desig de pervertir-la irònicament. Un text atrevit de Jerónimo Cornelles que està ja a punt per agradar a programadors i públic en general.

el tambor de cora. La Teta Calva

Les vesprades a la Plaça de Dins s’obriran amb els valencianes Tremor Dance Company i la seua obra Konvergenz, de la qual en faran dues funcions, a les 18.30 i a les 19.45 hores.

Tot seguit, a les 20.30 hores, des d’Andalusia i amb un espectacle de dansa, arriba la producció de la Companyia Fernando Hurtado i la Factoria Echegaray, que presentaran al Teatre Calderón 37 Gernika 17, un homenatge ben particular a l’obra de Picasso. Es tracta d’un espectacle de dansa que juga ab la memòria d’aquesta tragèdia durant la Guerra Civil i que la seua transgressió en el triple joc entre les arts escèniques, plàstiques i la història.

Micropisodis de feixisme quotidià. Bramant Teatre

Per tancar la jornada, a les 22 hores al Teatre Principal, la companyia Pérez&Disla presentarà Willkommen Merkel, una divertida comèdia ambientada a València en 2017 enmig d’un hipotètic cim amb els polítics més importants del món, entre ells, la cancellera alemanya Àngela Merkel.

ACTIVITATS PROFESSIONALS
L’Àgora Escènica acollirà demà dimarts, a partir de les 13.15, la presentació del Informe de 2017 fet pel Circuit Cultural Valencià, on s’han recollit i analitzat el moviment de les companyies valencianes, la inversió dels ajuntaments, les diputacions i de la Generalitat durant 2017.
De nou, els dies centrals de la Fira, entre les 10 i les 14 hores, es disposarà en l’Àgora Escènica una càmera per als interessats que vullguen utilitzar el servei de l’Elevator Pitch, una eina que possibilita a actors, actrius, companyies, empreses o productors presentar les seues idees i iniciatives durant tres minuts i davant d’una càmera.
Les facilitadores Maria Àngeles Marchirant i Àngels González repetiran l’experiència de dels dos anys anteriors aconsellant i posant en contacte els professionals que arriben a Alcoi. Hi estaran a l’Àgora fins el dia 31 de maig.

Ací teniu la programació de les activitats professionals.