Acaba la Mostra més participada

Finalitzada amb rotund èxit de participació, assistència professional i de públic en general, la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Satisfacció per part de la direcció i de la regidoria de Cultura, que ja preparen la pròxima edició amb tota la il.lusió i la col·laboració del sector de les Arts escèniques. Per a Miquel Santamaria, director de la Mostra, ha estat un certamen molt satisfactori en el qual “hem crescut, hem retrobat referents i hem detectat molt bon ambient de treball. Hi ha hagut molt bon ambient de treball en una setmana molt intensa pel que fa a funcions, horaris, propostes i activitat professional”.

Pel que fal al sector professional, companyies, distribuïdores, gestors culturals, etc, se n’han anat molt satisfets. Segons Santamaria, “fins i tot, moltes companyies ja han tancat gires de funcions que han estrenat o que han representat en la Mostra”. D’altra banda, i després de dos anys difícils per la pandèmia, el sector s’ha retrobat amb la ciutat d’Alcoi, a la que han qualificat de “molt acollidora i activa. Els espais escènics han estat perfectes i s’han adaptat a les característiques de cada espectacle. Sobretot els de l’aire lliure.

Raül Llopis, regidor de Cultura d’Alcoi, ha informat que les activitats professionals han estat molt concorregudes, i que les dades presentades pel Circuit Teatral han estat excepcionals tot i la Pandèmia. El sector està en marxa i la pròxima setmana es reprendran més reunions per a planificar l’any 2023. S’han omplit les funcions per a professionals, però també per a públic en general. L’interés és màxim per part dels dos col.lectius.

Molta satisfacció, doncs, en l’organització d’una Mostra de teatre històrica pel fet d’haver tornat en la seua plenitud i sense restriccions. Però també perquè ha estat la més intensa dels seus 31 anys d’història pel que fa a nombre d’espectacles, funcions i espais.

Llopis ha dit que “hem fet la Mostra que volíem fer l’any passat, però que no vam poder fer per la pandèmia. Totalment presencial, sense restriccions i per als dos grups interessats: públic en general i professionals. Hem retrobat les arts escèniques de carrer, un subsector que ha patit molt pel control aforament i per la pròpia pandèmia. La Glorieta o el parc de Cervantes han estat ideals per a aquest tipus d’espectacle”.

Per últim, i a l’espera de les dades i xifres definitives de la Mostra, Llopis la qualifica de “molt intensa i en la que hem aconseguit que la ciutat s’integre i es transforme per a rebre el certamen omplint hotels, reactivant comerços, dinamitzant la ciutat i atraient públic també procedents de la Comarca”.


.
Segons Miquel Santamaria i Raül Llopis, les felicitacions arriben des de tots els costats. Cal recordar que aquesta és una fira d’arts escèniques pensada i organitzada perquè les companyies mostren els programadors i els distribuïdors les seues representacions. Un gran aparador que es tradueix en contractacions posteriors. Per això, la Mostra ha de ser un festival agradable, amb bons escenaris i instal·lacions i una programació ben estructurada. Si a tot això afegim l’hospitalitat d’una ciutat que, en boca de Llopis, cada vegada cohabita més i millor amb aquesta fira d’arts escèniques, el resultat és la Mostra de Teatre d’Alcoi.

Una mostra que ha vist l’estrena de 10 estrenes i una pre-estrena i que ha batut tots els rècords de representacions, de participació i també de propostes artístiques optants al festival, que superaren les 700. Unes xifres que confirmen que Alcoi és un vertader aparador artístic per a companyies, obres i professionals.

Han acudit 29 companyies de 9 autonomies de l’Estat espanyol (Catalunya, Balears, Madrid, Múrcia, Galícia, Castella-Lleó, Euskadi, Aragó i Comunitat Valenciana) que han representat 39 funcions. Pel que fa al nombre de persones inscrites, principalment professionals de les Arts Escèniques, ha estat al voltant de les 300 persones.